20.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Οταν ο Τζινόμπιλι απορρίφθηκε από την Ελλάδα!

Ολος ο πλανήτης, αθλητικός και όχι μόνο, ασχολείται τις τελευταίες ώρες με την απόφαση απόσυρσης από την ενεργό δράση του τεράστιου Μανού Τζινόμπιλι. Το basketa.gr θα προσθέσει μια διαφορετική... πινελιά αποχαιρετισμού, αποκαλύπτοντας την μία και μοναδική φορά που υπήρξε ουσιαστικό ενδιαφέρον απόκτησής του από ελληνική ομάδα, αλλά τελικά απορρρίφθηκε.

Με όση πιστότητα μπορεί να υπάρχει στην αφήγηση, αφού πάμε στο αρκετά μακρινό καλοκαίρι του 2000, η Νήαρ Ηστ έχοντας τελειώσει την διετή απόλυτα πετυχημένη συνεργασία της με τον Σέιν Χιλ έψαχνε έναν νέο ξένο παίκτη στην περιφέρεια.

Ο Τζινόμπιλι είχε κάνει τότε τα πρώτα του χρόνια στην Ιταλία, στην Ρέτζιο Καλάμπρια, ετοιμαζόταν για μεταγραφή και το, τότε, λαμπερό ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μια καλή προοπτική. Ο ατζέντης Τάσος Δελημπαλταδάκης είχε δει... πραγματάκια και τον είχε προτείνει σε ομάδες και ο Αργεντίνος είχε... γυαλίσει για τα καλά στον Γιώργο Ζευγώλη.

Η διαπραγμάτευση άρχισε να ζεσταίνεται, όμως ένα ποσό 100.000 δολαρίων που έπρεπε να δοθεί για μπάι άουτ κρίθηκε υπερβολικό από την διοίκηση της ομάδας της Καισαριανής για έναν νεαρό που τότε πάλευε να κάνει το ξεπέταγμά του. Στην θέση του αποκτήθηκε ο έμπειρος και στα ελληνικά δρώμενα Αρσέν Αντέ Μενσά, ο Ζευγώλης έμεινε με την όρεξη, ο Δελημπαλταδάκης ακόμα δεν το έχει... χωνέψει και ο Τζινόμπιλι πήγε στην Κίντερ και τράβηξε τον δρόμο του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ