20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οταν ο Σούλης επιλέγει “ιτς”

Τρεις παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία και μάλιστα από ισάριθμες διαφορετικές χώρες της, θα έχει στο δυναμικό του ο Άρης της σεζόν που θα αρχίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Βόσνιος Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο Σέρβος Τζόρτζε Γκάγκιτς και ο Μαυροβούνιος Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς θα δώσουν συνέχεια στη λίστα των συνολικά 26 “ιτς” με τους οποίους συνεργάστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Το retro stories τους συγκέντρωσε και σας τους θυμίζει...

 


Το πρώτο όνομα αυτής της λίστας ήταν ο Ζόραν Σάβιτς. Τον είχε πάρει το 1993 στον ΠΑΟΚ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά δούλεψε μαζί του ο Μαρκόπουλος, τόσο ως ασίσταντ του Ντούντα, όσο και ως πρώτος προπονητής του Δικεφάλου.

 


Ο Μαρκόπουλος δεν δούλεψε με παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία στις προηγούμενες θητείες του στον Άρη. Μοναδικές εξαιρέσεις ο Σέρτζαν Γιοβάνοβιτς το 1995-96 και ο Βλάντο Πέτροβιτς το 1999-2000 που είχαν πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

 


Στις δύο θητείες του στον Μακεδονικό, ο προπονητές με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος, συνεργάστηκε μόνο με έναν... ιτς. Ήταν ο Σέρβος Ντούσαν Νέντιτς στην περίοδο 2002-03.

 


Στον ΠΑΟΚ του 2005-06 με τον Σέρβο Βλάντιμιρ Ζούγιοβιτς

 


Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θητεία του, ο Μαρκόπουλος δούλεψε με πέντε παίκτες ερχόμενους από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ήταν στην περίοδο 2005-06 στη διάρκεια της οποίας διαδέχτηκε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή για να δουλέψει με τους Βλάντιμιρ Ζούγιοβιτς (Σερβία), Μίλουντιν Άλεξιτς (Σερβία), Χρβόιε Χένιακ (Κροατία), Βλάντιμιρ Βουκσάνοβιτς (Σερβία) και Μάριαν Μάντσε (Κροατία).

 


Ο Μαρκόπουλος με τον Κροάτη Γιάσμιν Πέρκοβιτς της ΑΕΚ της περιόδου 2006-07

 


Στη σεζόν που ακολούθησε, κοουτσάρισε την ΑΕΚ στο ρόστερ της οποίας βρέθηκαν οι Άντε Γκργκούρεβιτς (Κροατία), Γιάσμιν Πέρκοβιτς (Κροατία) και Γιόσκο Γκάρμα (Κροάτης).

 


Το γιουγκοσλαβικό στοιχείο δεν έλειψε ούτε από το Μαρούσι της σεζόν 2007-08. Είχε στη διάθεση του, τους Ερμίν Τζάσβιν (Βοσνία), Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς (Βοσνία), Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς (Σερβία) και Μπόγιαν Μπάκιτς (Μαυροβούνιο).

 


Η λίστα απέκτησε μία ντουζίνα πρώην Γιουγκοσλάβων στην οχταετία που ακολούθησε στον ΠΑΟΚ, από το 2009 ως το 2017...

 

2009-10-ΠΑΟΚ: Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ (Μαυροβούνιο), Τοντόρ Γκετσέφσκι (Σκόπια), Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς (Σερβία).

 

2010-11-ΠΑΟΚ: Σβόνκο Μπούλιαν (Κροατία), Τοντόρ Γκετσέφσκι (Σκόπια).

 

2011-12-ΠΑΟΚ: Μίλος Μπόγιοβιτς (Σερβία), Μίλουντιν Άλεξιτς (Σερβία), Ούρος Ντούβνιακ (ΠΑΟΚ).

 

2013-14-ΠΑΟΚ: Γκόραν Βουτσίτσεβιτς (Σερβία).

 

2014-15-ΠΑΟΚ: Έντι Σιναντίνοβιτς (Σερβία).

 

2015-16-ΠΑΟΚ: Μιλένκο Τέπιτς (Σερβία), Ούρος Ντούβνιακ (Σερβία), Νίκολα Μάρκοβιτς (Σερβία), Ντάρκο Μπάλαμπαν (Σερβία).

 

2016-17-ΠΑΟΚ: Νέναντ Μιλιένοβιτς (Σερβία).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ