23.2 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Οταν ο Ουότερς συνάντησε τον ΠΑΟΚ

Πρόκειται για κάτι σαν σταθερό ραντεβού τα τελευταία χρόνια. Το να διασταυρωθούν οι δρόμοι του ΠΑΟΚ και του Ντομινίκ Ουότερς είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει ήδη αντιμετωπίσει τον Δικέφαλο με πέντε διαφορετικές ομάδες, τρεις ελληνικές στην Basket League και δύο ξένες στο BCL. Η αλυσίδα αυτών των αγώνων θα επεκταθεί απόψε (21:30) με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Γαλλία απέναντι στη Ναντέρ.

 


Ο άνθρωπος που μοίρασε 13 ασίστ στο παιχνίδι της Ναντέρ με τη Βόννη της περασμένης εβδομάδας, είναι ο υπ' αριθμόν 1 στόχος της άμυνας του ΠΑΟΚ στο αποψινό παιχνίδι. Είναι ο παίκτης από τα χέρια του οποίου περνάει το παιχνίδι των Γάλλων, μα πάνω από όλα είναι ο παίκτης που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ξέρει τον ΠΑΟΚ “απ' έξω και ανακατωτά”. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές στο παρελθόν που τον πλήγωσε. Το basketa.gr κάνει σήμερα την αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον 33χρονο πια Αμερικανό.

 


Ο Ουότερς έκανε ντεμπούτο στην Basket League κόντρα στον ΠΑΟΚ

 

Κολοσσός: Η πρώτη γνωριμία

 

Ο Ντομινίκ Ουότερς μας συστήθηκε τη σεζόν 2014-15 έχοντας όμως ήδη στα χέρια και τα πόδια του μία τετραετία στην Ευρώπη και με έξι μάλιστα διαφορετικές ομάδες. Τον είχε επιλέξει ο Άρης Λυκογιάννης για τον Κολοσσό και βρέθηκε στη Ρόδο τον Δεκέμβριο του 2014 για να κάνει μάλιστα ντεμπούτο στην Basket League κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Κολοσσός ηττήθηκε με 67-69 όμως ο Ουότερς έδειξε από νωρίς τα καλά στοιχεία του με 10 πόντους και τρεις ασίστ αλλά και κάνοντας επτά λάθη.

 


Στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης (ο ΠΑΟΚ νίκησε με 77-72) ο Ουότερς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, έχοντας μεν 10 πόντους και τρεις ασίστ αλλά με 2/9 σουτ και τέσσερα λάθη.

 

 

Το καλύτερο, ίσως, παιχνίδι του απέναντι στον ΠΑΟΚ, το έκανε με τον Άρη στην Πυλαία

 

Μέλος της “Big 4” του Άρη

 

Οι εμφανίσεις του με τον Κολοσσό ανέβασαν τις μετοχές του και ο Δημήτρης Πρίφτης του έδωσε τα ηνία ίσως του καλύτερου Άρη των τελευταίων 7-8 χρόνων. Ο Ουότερς έγινε τη σεζόν 2015-16 μέλος μιας εξαιρετικής τετράδας Αμερικανών του Άρη, παρέα με τον Χάγκινς με τον οποίο έπαιξε και στον Κολοσσό, τον Οκάρο Ουάιτ και τον Τζερέλ ΜακΝίλ.

 


Ο Άρης που κατέκτησε εκείνη τη σεζόν την 4η θέση του Πρωταθλήματος, νίκησε τον ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας. Ο Ουότερς έμεινε σε ρηχά νερά στο “Παλέ” με οχτώ πόντους, δύο ασίστ και τέσσερα λάθη αλλά ήταν εκ των κορυφαίων στο “παλατάκι” με 17 πόντους, 4/6 βολές, 5/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα και πέντε ασίστ, επιδόσεις που “έκρυψαν” τα έξι λάθη του.

 

 


Με τη φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στον Νέιθαν Σόμπι

 

Επιστροφή με τον Ολυμπιακό

 

Η Ιταλία και η Καντού δεν τον κράτησαν πολύ στην περίοδο 2016-17, αφού τον Δεκέμβριο αποχώρησε για να φορέσει μια τρίτη διαφορετική φανέλα στη χώρα μας, εκείνη του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ μόνο στο παιχνίδι του ΣΕΦ (84-59), μένοντας στα... απαραίτητα με πέντε πόντους και 2/5 σουτ.

 


Εκανε δύο μέτριες εμφανίσεις όμως έκρινε τη σειρά της Καρσίγιακα με τον ΠΑΟΚ

 

Του πήρε την μπουκιά με την Καρσίγιακα

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αναμετρήσεις του Ουότερς με τον ΠΑΟΚ της περσινής σεζόν αφού “συγκρούστηκαν” στους “16” του Basketball Champions League. Ο ΠΑΟΚ είχε στα χέρια του 19 πόντους, 3,5 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού στην Πυλαία και τελικά αρκέστηκε στους έξι. Η βοήθεια που έδωσε στους Τούρκους ο Ουότερς ήταν ελάχιστη με 10 πόντους, 3/7 σουτ, μόνο μία ασίστ και πέντε λάθη. Το κλίμα έγινε “βαρύ” γι' αυτόν στη Σμύρνη και παραμονές του αγώνα ρεβάνς, θεωρήθηκε πιθανή ακόμη και η αντικατάσταση του.

 


Ο Ουότερς τελικά έμεινε, αγωνίστηκε αλλά ήταν άφαντος σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. “Σχεδόν” γιατί τελικά ήταν αυτός που χάρισε στους Τούρκους την πρόκριση με ένα καθοριστικό καλάθι και μάλιστα μετά από επιθετικό ριμπάουντ, στα 18''. Η στατιστική του “έγραψε” επτά πόντους, 2/5 σουτ, τρεις ασίστ και ένα λάθος.

 

 

Θα βρει απέναντι του και σήμερα τον Ουίλ Χάτσερ

 

Παιχνίδια μυαλού


Έτσι φτάσαμε στις 30 Οκτωβρίου, στο ματς του πρώτου γύρου της φετινής σεζόν με τη Ναντέρ. Ο Αντώνης Κόνιαρης μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να “σκάσει” τον Ουότερς. Τον πίεσε, τον έσπρωξε, τον έπαιξε στα όρια του φάουλ και τελικά τον εκνεύρισε. Ο Αμερικανός ήταν “παρών-απών” για ένα ημίχρονο αλλά αφυπνίστηκε στο δεύτερο για να τελειώσει το παιχνίδι με 14 πόντους, 7/9 βολές, 3/5 σουτ, τέσσερις ασίστ και δύο λάθη.

 


Ήταν εκείνος που πήρε όμως την ευθύνη του σουτ για τη Ναντέρ με το σκορ στο 82-82. Πιέστηκε, αστόχησε για να πάρει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης το ριμπάουντ, του φάουλ από τον Γκέιμπλ και τελικά το παιχνίδι με τη βολή σε ουσιαστικά “νεκρό χρόνο”.

 


Συνολικά λοιπόν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ουότερς οχτώ φορές και μετράει τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες. Ο Αμερικανός από την πλευρά του έχει μέσους όρους 10,1 πόντων, 2,6 ασίστ και 3,6 λαθών.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ