18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οριόλα: «Το πρώτο λάθος»

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις, για να είναι έτοιμη στην επανέναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος, και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των μελών της από τον κορονοϊό. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλες τις ομάδες, όπως παραδέχθηκε ο Πιερ Οριόλα.

Στη Βαλένθια θα παιχθούν οι εναπομείναντες αγώνες για τη σεζόν 2019-2020 στην ACB, με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι «μπλαουγκράνα». Θα δοθούν συνολικά τριάντα τρία ματς σε διάστημα δύο εβδομάδων, για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή. Αντίθετα, οι Καταλανοί δεν θα χρειαστεί να αγωνιστούν και στην Ευρωλίγκα, η οποία διακόπηκε οριστικά, χωρίς να αναδειχθεί νικητής φέτος.

Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RAC1, παραδέχθηκε πως σέβεται την απόφαση της ισπανικής λίγκας, αν και διατηρεί τις επιφυλάξεις του: «Η Ευρωλίγκα έλαβε τη σωστή απόφαση, υπολογίζοντας πως οι παίκτες χρειάζονται ένα διάλειμμα πριν από την έναρξη της καινούριας σεζόν. Η ACB δεν έκανε το ίδιο, το σκέφτηκε διαφορετικά. Σέβομαι την απόφασή της, αλλά εκφράζω τις αμφιβολίες μου για την ορθότητά της. Το πρωτόκολλο εγείρει αμφιβολίες, για παράδειγμα τι θα συμβεί εάν κάποιος νοσήσει κατά τη διάρκεια των αγώνων; Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των αγώνων θα πρέπει αυτά τα θέματα να βρουν λύση».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στα πρωτόκολλα υγείας στις προπονήσεις και κατά πόσο έχουν τηρηθεί από όλους: «Τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά από την αρχή. Στην Μπαρτσελόνα έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και από όσο καταλαβαίνω δεν ισχύει το ίδιο σε όλες τις άλλες ομάδες. Αυτό είναι το πρώτο λάθος, για το οποίο είχαμε δεσμευτεί ως ένωση».

Αναφορικά με την κατάσταση των παικτών, ύστερα από δύο και πλέον μήνες αγωνιστικής απραξίας, εξήγησε: «Θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δεκαπενθήμερο τουρνουά, μέσα από το οποίο θα αποφασιστεί ο πρωταθλητής. Ήμασταν χωρίς προπόνηση για δύο μήνες και όλοι ξεχνούν την ψυχολογική κατάστασή μας, αυτήν τη στιγμή. Ύστερα από τόσο καιρό κλεισμένος στο σπίτι χάνεις την αίσθηση της καθημερινότητας. Είμαι πεπεισμένος πως θα το πληρώσουμε αυτό ως προς τη φυσική κατάσταση».

Μίλησε και για τον ψυχολογικό τομέα, με τους παίκτες να καλούνται να παίξουν τους κόπους μιας χρονιάς σε δύο εβδομάδες και χωρίς να βρίσκονται στο 100%, συμπληρώνοντας: «Όταν είσαι σωματικά καλά είσαι και πνευματικά. Όλοι ανησυχούν για θέματα υγείας, όπως είναι φυσιολογικό, αλλά ξεχνούν το ψυχικό ζήτημα. Θα είναι δύσκολο. Δεν έχει νόημα, πάντως, να πάμε στη Βαλένθια μία εβδομάδα πριν, κοιτάζοντας τους τοίχους του ξενοδοχείο. Δεν έχει νόημα, δεν θα μας βοηθήσει ψυχολογικά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ