20.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Οριστικά στην EuroLeague και τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός όπως αναμενόταν θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην EuroLeague, μετά την κρίσιμη γενική συνέλευση της Δευτέρας (22/6).

Οι «πράσινοι» είχαν εκφράσει με επίσημο τρόπο τη θέλησή τους να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση παραχωρώντας τις μετοχές τους αλλά και το συμβόλαιό τους σε άλλη ομάδα. 

Για να γινόταν όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή αυτή η πρότασή τους από τους υπόλοιπους συλλόγους-μετόχους της διοργάνωσης που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

Εκείνοι είχαν ήδη εκφράσει με επίσημη ανακοίνωση ότι δεν συμφωνούν με το ενδεχόμενο αποχώρησης του «τριφυλλιού» κι αυτό τη Δευτέρα (22/6) έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο.

Η μόνη λύση πλέον ήταν να πληρωθεί η σχετική ρήτρα η οποία υπολογιζόταν γύρω στα 10.000.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι ακόμα μεγαλύτερη και προσεγγίζει τα 20.000.000, από τη στιγμή που σε περίπτωση αποχώρησης θα γινόταν μήνυση για διαφυγόντα κέρδη.

Ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δώσει τόσα χρήματα κι έτσι θα παίξει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην EuroLeague, παρά το γεγονός ότι αισθάνεται «αιχμάλωτος» της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης το λόγο πήρε και ο εμβληματικός παράγοντας της Μακάμπι Τελ Αβίβ Σιμόν Μιζράχι ο ο οποίος είπε: «Δεν είναι δυνατόν να πωλείται ο Παναθηναϊκός μόνο 25.000.000 ευρώ. Η αξία του είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτό κάνει κακό στο προϊόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ