16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οραμα, όρεξη και φιλοδοξία στην νέα εποχή του Μίλωνα

Μια γρήγορη ματιά στους τοίχους των γραφείων του Μίλωνα αρκεί για να σε "ηλεκτρίσει". Φωτογραφίες σε βάθος δεκαετιών δείχνουν την μεγάλη ιστορία ενός σωματείου με πολύπλευρη δραστηριότητα στην αθλητική, αλλά και την κοινωνική ζωή της Νέας Σμύρνης.

Το μπάσκετ, πάντα είχε ένα ξεχωριστό κομμάτι στην δράση του Μίλωνα. Η ομάδα που έχει γνωρίσει από τα μεγαλεία της Α1 και μεγάλους Αμερικανούς σαν τον Μίτσελ Ουίγκινς, που έβγαλε παίκτες που πούλησε με πολλά χρήματα σε πλουσιότερα σωματεία, που έζησε και τα... αλώνια των τοπικών κατηγοριών και πλέον έχει επανέλθει στις Εθνικές κατηγορίες κι έχει βάλει πλώρη για ψηλά.

Η συμφωνία στα μέσα του περασμένου πρωταθλήματος με τον Νίκο Καραγιάννη ταρακούνησε τα νερά. Ενας προπονητής που έμοιαζε απρόσιτη πολυτέλεια για μια ομάδα Γ' Εθνικής, όμως, πείστηκε από το πλάνο που του αναλύθηκε, πήρε τον Μίλωνα σε δύσκολη θέση, τον έφερε κοντά στην άνοδο που λογικά θα ερχόταν αν δεν υπήρχε η διακοπή λόγω πανδημίας, αλλά συνεχίζει εκεί για το μεγαλόπνοο πλάνο που έχει εκπονηθεί.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Σακελλαρίδης και άλλοι παράγοντες που επί χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς έχουν βρει και συμπαράσταση από νέο αίμα, όπως ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος και άλλα νέα παιδιά και το κράμα αυτό συνδυάζει εμπειρία με ενθουσιασμό. Εχει αρχίσει μάλιστα να φωνάζει "παρών" και στα κέντα των εξελίξεων, με έναν από τους παραδοσιακούς μπασκετικούς του παράγοντες, τον Νίκο Στεργίου να τιμάται με την ψήφο των σωματείων στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΚΑΝΑ.

Ο Μίλωνας έχει την "ευλογία και κατάρα" όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων. Το... κατάρα αφορούσε στα λειτουργικά έξοδα, αλλά το ευλογία είναι αυτό που είναι αποφασισμένοι να υπερισχύει πάντα, με την δημιουργία αθλητικής "κυψέλης" για όλες τις ηλικίες της περιοχής και για μια ευρεία γκάμα αθλημάτων.

Η ανακαίνιση που σταδιακά έχει γίνει στις εγκαταστάσεις τις έχει μετατρέψει σε πολυτελείς, οι λόγοι να πάνε τα παιδιά εκεί να αθληθούν διαρκώς αυξάνονται και στο μπάσκετ το πλάνο είναι άρτια καταρτισμένο. Ο Καραγιάννης έχει αναλάβει μια γενική εποπτεία, ο στόχος είναι να νιώσουν όλοι ότι το μπάσκετ του Μίλωνα είναι ένα, με όλα τα τμήματα συνδεδεμένα μεταξύ τους, ότι γίνεται σωστή δουλειά, ότι τα παιδιά θα μπορούν να ξεδίνουν αλλά και να μαθαίνουν σωστά τα βασικά του σπορ.

Η αντρική ομάδα θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και οι στόχοι είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστικοί. Οι άνθρωποι του Μίλωνα αφού δεν πρόλαβαν το... μαζικό κύμα ανόδων, στις λεπτομέρειες, κάθε άλλο παρά απογοητεύτηκαν. Είπαν ότι θα πάνε με σταθερά βήματα και τις δικές τους δυνάμεις, έκαναν την μεταγραφή του καλοκαιριού ίσως και σε επίπεδο ανώτερων κατηγοριών με την προσθήκη του Νίκου Πέττα, κράτησαν τον αρχηγό Νίκο Ψυλέα και με αυτούς μπροστάρηδες και την νέα γενιά μαζί, ο Νίκος Καραγιάννης θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα συνδυάσει ουσία και θέαμα, θα πετύχει τον στόχο και θα προσελκύσει στο γήπεδο τον κόσμο.

Ο Μίλωνας είναι ένας ολοζώντανος οργανισμός που διαρκώς θέλει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται και το μπασκετικό του τμήμα, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες επιβεβαιώνει την φιλοσοφία του. Τα παιδιά των ακαδημιών ολοένα και αυξάνονται και η "κορωνίδα" του αθλήματος, η αντρική ομάδα έχει χαράξει ανοδική πορεία. Η συνέχεια επί του παρκέ και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ