27.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ορίστηκε η ημερομηνία της κλήρωσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μπορεί να βρίσκονται στον... αέρα λόγω της πανδημίας, όμως η FIBA ανακοίνωσε ότι η κλήρωση των ομίλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου.

Αν και οι Ολυμπιακού Αγώνες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ήταν προγραμματισμένοι για το περασμένο καλοκαίρι, εν τέλει η πανδημία άλλαξε τα πλάνα των διοργανωτών όπου μετέθεσαν την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για το καλοκαίρι του 2021, όμως όλα ακόμη παραμένουν... ρευστά.

Η FIBA όμως δεν έχασε χρόνο και ανακοίνωσε την διεξαγωγή της κλήρωσης των ομίλων για τις 2 Φεβρουαρίου. Η μετάδοση ολόκληρης της διαδικασίας, όπου θα βγάλει τους ομίλους στο τουρνουά των ανδρών και των γυναικών, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του λογαριασμού της διοργάνωσης στο Facebook και το Youtube, ενώ φυσικά θα απαγορεύεται η παρουσία του κόσμου.

Ενδιαφέρον υπάρχει και από την πλευρά της Εθνικής ομάδας για το πως θα διαμορφωθούν οι όμιλοι, καθώς θα διεκδικήσει την πρόκρισή της μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια του Καναδά (29/6-4/7). Οι ομάδες που έχουν τσεκάρει ήδη το εισιτήριό τους για την τελική φάση της διοργάνωσης είναι η Νιγηρία, η Αργεντινή, οι ΗΠΑ, το Ιράν, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Αυστραλία.

Από την πλευρά του τουρνουά των Γυναικών οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη μία θέση στους ομίλους είναι η Νιγηρία, ο Καναδάς, το Πουέρτο Ρίκο, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Σερβία, η Ισπανία και η Αυστραλία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ