23 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ορέστης Λίτσος στο Basketa: «Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι στην Πεντέλη»

Η Πεντέλη θριάμβευσε ξανά έναντι ενός ισχυρού αντιπάλου, λυγίζοντας τον Δούκα και παίρνοντας μία από τις νίκες της αγωνιστικής και ο πρωταγωνιστής της, Ορέστης Λίτσος, μίλησε στο Basketa.gr για τον νέο θρίαμβο, τον ενθουσιασμό της ομάδας των Βορείων προαστίων στην πρώτη της χρονιά στη Β' Εθνική και τη «συνταγή» των επιτυχιών.

Από την αρχή κιόλας της χρονιάς, όταν είχε αναγκάσει σε δεύτερη ήττα μόλις σε λίγες μέρες τον Πανερυθραϊκό, στην πρεμιέρα της Β' Εθνικής, η Πεντέλη έδειχνε πως μάλλον έχει έρθει... για να μείνει. Τα κομμάτια του «παζλ» συμπληρώθηκαν σωστά από τον Κώστα Χαρτοματσίδη στον υπάρχοντα «κορμό», τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις πορείες πρωταθλητισμού των προηγούμενων ετών στη Γ' Εθνική και δεν είναι υπερβολικό να ισχυριστεί κανείς πως στα Βόρεια προάστια... γράφεται μια όμορφη ιστορία, με αρκετά πρόσωπα να αποτελούν εγγυητές ενός ευτυχισμένου φινάλε, σε χρονιές πάντοτς απαιτητικές.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα, είναι και ο Ορέστης Λίτσος. Ο έμπειρος φόργουορντ, που από το 2015 φορώντας την φανέλα της Πεντέλης αποτελεί έναν... μόνιμο «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλη άμυνα, ήταν καθοριστικός και στο παιχνίδι με τον Δούκα, όπου η ομάδα του έκανε μία από τις νίκες της αγωνιστικής και εκείνος είχε 16 πόντους με τρία τρίποντα. Ο ίδιος μίλησε στο Basketa.gr για τη «συνταγή» της επιτυχίας αυτής, έναντι του μέχρι προ τριών αγωνιστικών αήττητου συνόλου του νάσου Χούμπαυλη, την αξιοσημείωτη πορεία της Πεντέλης, την παρουσία του στην ίδια και την αυτοπεποίθηση στην πρώτη χρονιά του συλλόγου στην πολύ απαιτητική κατηγορία της Β' Εθνικής.

Πήρατε ένα νέο μεγάλο αποτέλεσμα, απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, όπως ο Δούκας. Τι σας οδήγησε σε αυτή την νίκη;

Η χθεσινή μας εμφάνιση οφείλεται στη σκληρή και συστηματική δουλειά που κάνει όλη η ομάδα μέσα στην εβδομάδα, εντός και εκτός παρκέ, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Στο ημίχρονο ήσασταν πίσω με διαφορά επτά πόντων. Τι είναι που συζητήσατε, ότι έπρεπε να κάνετε για την ανατροπή;

Να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε από την αρχή του παιχνιδιού και όσο τον δυνατόν να περιορίσουμε τους εύκολους πόντους του αντιπάλου, ακόμη και να τους κρατήσουμε κάτω από τους συνολικά 30 πόντους παθητικό που θέσαμε ως στόχο για το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο και πετύχαμε.

Σε όλα τα ματς δείχνετε να έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν στραβώνουν αρκετά. Πώς την εξηγείς;

Η αυτοπεποίθηση χτίζεται μέσα από τις προπονήσεις. Σαν ομάδα προπονούμαστε πάρα πολύ καλά, σε καθημερινή βάση, έχοντας την υποστήριξη όλου του τεχνικού επιτελείου.

Σε αυτή την αισιόδοξη αντιμετώπιση που δείχνετε στην κατηγορία, μήπως οφείλεται και το γεγονός, ότι είστε νεοφώτιστοι, άρα και με περισσότερο ενθουσιασμό;

Πολλά από τα παιδιά που παίζουν στην ομάδα μας είτε έχουν αγωνιστεί είτε αξίζουν και μπορούν κατά τη γνώμη μου να παίξουν και σε υψηλότερο επίπεδο, γι’ αυτό και ο όρος «νεοφώτιστοι» δεν θα έλεγα ότι μας αντιπροσωπεύει. Σε κάθε περίπτωση, είτε ένας αθλητής αγωνίζεται σε μία από τις πρώτες κατηγορίες, είτε σε τοπικό επίπεδο, ο ενθουσιασμός πρέπει να τον διέπει, γεγονός που θεωρώ ότι χαρακτηρίζει όλα τα παιδιά της ομάδας μας.

Ακολουθεί μια δύσκολη έξοδος στην Ελευσίνα, που προέρχεται από μεγάλο «διπλό» στην Πάτρα. Θεωρείς πως θα ήταν μια νίκη, που θα μετρούσε «διπλά», μιας και οι δύο παλεύετε για την παραμονή;

Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι μοναδικό, είτε παίζουμε με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο της κατάταξης. Και σε ένα πρωτάθλημα σαν το φετινό, όπου όλες οι ομάδες είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι αυτό το παιχνίδι θα κρίνει την πορεία της ομάδας. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας και πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Μιας και είσαι εδώ και αρκετό καιρό στην Πεντέλη, ποια πιστεύεις πως είναι τα όνειρά της;

Τα όνειρα της ομάδας θα λέγαμε πως «δεν έχουν ταβάνι». Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να καθιερωθούμε στην κατηγορία και γιατί όχι μέσα από σκληρή δουλειά να κάνουμε και το επόμενο βήμα.

Τι σε έχει κάνει εδώ και χρόνια να μένεις στην ομάδα;

Στην Πεντέλη λειτουργούμε σαν οικογένεια. Στα εύκολα και στα δύσκολα είμαστε μαζί και αυτό χάρη τόσο στην πολύ καλή οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, όσο και στους χαρακτήρες όλων των παιδιών της ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτούνται «θυσίες» από κάθε πλευρά.

Είναι η Πεντέλη κατά κάποιο τρόπο η ομάδα της καριέρας σου;

Η Πεντέλη σίγουρα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της καριέρας μου, που σίγουρα θα παίξει ρόλο στις επιλογές και στη μελλοντική μου εξέλιξη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ