20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ομπράντοβιτς: “Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα στον τελικό”

Λίγα λεπτά μετά την πρόκριση της Φενέρμπαχτσε στον τελικό (που θα είναι ο 12ος στην καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς) ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης παραδέχτηκε ότι η ομάδα του πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα την Κυριακή ενώ δεν τον ξάφνιασε στο ελάχιστο η εξαιρετική εμφάνιση του Ντίξον. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της Ευρωλίγκας.

"Η επιθετική άμυνα ήταν το κλειδί για να φτάσουμε στον τελικό. Στους 12 πόντους νομίζαμε ότι τελείωσαμε και φάγαμε κάποιους φτηνούς πόντους. Παίξαμε όμως καλύτερα στην άμυνα και έξυπνα στην επίθεση.  Περιμέναμε ότι θα επιστρέψει η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλά προπονημένη με ειδικά plays και έκανε μια εξαιρετική χρονιά. Ομως και εμείς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και δυνατοί στην άμυνα και έτσι ανταποκριθήκαμε.

Πρέπει πάντως να παίξουμε πολύ καλύτερα στον τελικό αν θέλουμε να φτάσουμε στο τρόπαιο.

Μπορεί για όλο τον κόσμο η απόδοση του Ντίξον να ήταν έκπληξη, όχι για μένα. Ο Μπόμπι πέτυχε 19 πόντους σε 12 λεπτά, αλλά έτσι παίζει σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια".

Λίγο αργότερα μιλώντας και στην κάμερα της Nova δήλωσε:

"Δείξαμε χαρακτήρα. Η Ζαλγκίρις δεν τα παρατάει ποτέ, το έκανε όλη τη χρονιά, και τους αξίζει συγχαρητήρια για ότι έκαναν εφέτος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σάρας, Είναι μεγάλος προπονητής και θα πάρει σίγουρα τον τίτλο στο μέλλον.  Είμαι περήφανος για την ομάδα μου γιατί ήμασταν προετοιμασμένοι και περιμέναμε την επιστροφή της Ζαλγκίρις. Και αυτό με κάνει διπλά χαρούμενο.  Κάθε παίκτης που έρχεται από τον πάγκο δίνει τον καλύτερό του εαυτό και δεν μου έκανε έκπληξη, όπως είπα για τον Ντίξον. Είναι πάντα έτοιμος να κάνει τη διαφορά.

Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για όλη τη χρονιά, έκαναν μια σπουδαία σεζόν και φτάσαμε πλέον στο τελευταίο παιχνίδι. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Οποιος και να είναι ο αντίπαλός μας θα είναι μεγάλος είτε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας των 7 τροπαίων, είτε η Ρεάλ των 9, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι σπουδαία στιγμή και για το τουρκικό μπάσκετ, που για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα έχει εκπρόσωπο στον τελικό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ