17.2 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Ομπράντοβιτς: «Ο Σπανούλης αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση!»

Η νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και το μεγάλο ρεκόρ του Σπανούλη βρέθηκαν στην… ημερήσια διάταξη στα όσα είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ.

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο δεύτερο γύρο πολύ σημαντικό. Είχαμε πρόβλημα εσωτερικά, αλλά με το πνεύμα που παίξαμε καλά και αντιδράσαμε σωστά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που παίξαμε, σουτάραμε με εξαιρετικά ποσοστά και πολύ έξυπνα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε επιθετική άμυνα, υποχρεώσαμε τον Ολυμπιακό σε 13 λάθη και μετά από πάρα πολλά παιχνίδια είχαμε και μια ισορροπία στα ριμπάουντ. Ψυχολογικά ήταν πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια και συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Ο Ομπράντοβιτς στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρεκόρ του Σπανούλη, ο οποίος είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Σπανούλη που είναι ο πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας. Το αξίζει! Όλοι ξέρουμε πόσο σκληρά δουλεύει και χωρίς καμία αμφιβολία αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Όταν ρωτήθηκε για σύγκριση ανάμεσα σε Διαμαντίδη και Σπανούλη και για τον τρόπο που έφυγε ο δεύτερος από τον Παναθηναϊκό απάντησε: «Δεν είναι κάτι καινούριο να μιλάμε γι’ αυτούς τους δύο. Είναι δύο από τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν! Όσο για τη μεταγραφή… Είναι μια ιστορία που είχαμε συζητήσει πριν από πολλά χρόνια. Δεν έχουμε κάτι διαφορετικό να πούμε».

Όταν ρωτήθηκε για τους στόχους της Φενέρμπαχτσε απάντησε: «Για εμάς ελπίζουμε να έχουμε να συνεχίζουμε έτσι. πρέπει να παίζουμε. Έχουμε κάποιους παίκτες εκτός ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς οι φίλαθλοι να συνεχίσουν να μας στηρίζουν να μας εμπιστεύονται. Έχουμε μεγάλη στήριξη από τη διοίκηση από όλους και έχουμε ένα νέο κίνητρο να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Όσο για το small ball που υποχρεωτικά έπαιξε εξαιτίας τραυματισμών των ψηλών της ομάδας, ο Ομπράντοβιτς τόνισε: «Τους τελευταίους μήνες παίξαμε και με πιο κοντή πεντάδα. Παίξαμε και με πέντε γκαρντ. Και παίξαμε… Γιατί όλοι καταλαβαίνουν το πρόβλημα που υπάρχει. Κι αυτό είναι που έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα.  Με το small ball έχουμε μερικά πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Οπότε πρέπει να βρεις τα πλεονεκτήματα και να παίξεις με αυτά».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ