22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ομάδες «βασιλικές»… και του λαού (vids)

Διαβολοβδομάδα... ημέρα δεύτερη για την Ευρωλίγκα ήταν και τελείωσε, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να ζευγαρώσει τις νίκες για τα ελληνικά χρώματα, με δύο «διπλά» που ολοκλήρωσαν τη 13η αγωνιστική να έχουν το δικό τους σημαντικό ρόλο, όπως και οι επικρατήσεις των Ρεάλ και Μακάμπι.

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε σε άλλο ένα ματς ο Παναθηναϊκός και, μοιραία, ηττήθηκε με 89-68 από την πρωταθλήτρια Ρεάλ. Το κακό ξεκίνημα και η μη συνέχεια του καλού διαστήματος, που είχε φέρει τη διαφορά στο -5 με προοπτική ανατροπής, ήταν μεταξύ των στοιχείων που στοίχισαν, για ένα σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ, που «κατέρρευσε» ξανά εύκολα και βλέπει το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, ως αγώνα επιβίωσης.

Ο Λεό Βέστερμαν ήταν αυτός που «καθάρισε» για τη Ζαλγκίρις, που γλίτωσε στην Πόλη με το 75-71 επί της Νταρουσάφακα. Η τουρκική ομάδα έβαλε δύσκολα στο σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και χρειάστηκε να έρθει ο Γάλλος με πέντε συνεχόμενους πόντους στο φινάλε, ώστε οι πρωταθλητές Λιθουανίας να μην χάσουν άλλο καθοριστικό έδαφος στη «μάχη» της πρόκρισης.

Η Μακάμπι έχει σφυγμό και υπέταξε με 79-63 την Χίμκι στο Τελ Αβίβ. Στον... ελληνικό «εμφύλιο» των πάγκων, η ισραηλινή ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα της αντιπάλου της και θα έλεγε κανείς, ότι η οκτάδα δεν είναι καθόλου μακριά, καθώς δρόμος υπάρχει, αλλά η απόσταση βρίσκεται μόλις στις δύο νίκες από τους ανταγωνιστές της.

Η Μπάγερν συνεχίζει να εντυπωσιάζει και με το 80-78 μέσα στο Μιλάνο, πήρε ένα «κανονάκι» πολύ νωρίς για την πρόκριση. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο σε όλη του τη διάρκεια, με τη γερμανική ομάδα να αντιδρά, επιστρέφοντας από το 78-74 των 67" για το φινάλε, ούσα ψύχραιμη από τη γραμμή των βολών και βλέποντας τον Μάικ Τζέιμς να αστοχεί για την παράταση, για να πανηγυρίσει επάξια το αποτέλεσμα κόντρα στη Αρμάνι.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Τρίτη 18/12:

Αναντολού Εφές-Μπουντούτσνοστ 106-68
Φενέρμπαχτσε-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-75
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 60-69
Γκραν Κανάρια-Μπασκόνια 84-71

Τετάρτη 19/12:

Νταρουσάφακα-Ζαλγκίρις 71-75
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Χίμκι 79-63
Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν Μονάχου 78-80
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 89-68

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ