15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ομάδες Α2 : Θετικοί αλλά θέλουν να ξέρουν τον τρόπο

Αιφνιδιασμός και...ετοιμότητα

Αθλητές και προπονητές είδαν με θετικό μάτι την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να δώσουν το «πράσινο» φως ώστε όσοι εμπλέκονται στην Α2 να μπούνε στο παρκέ, και να ξεκινήσουν προπονήσεις.

Ωστόσο, το basketa.gr θέλησε να πάρει το κλίμα και από τους ανθρώπους που τρέχουν τις ομάδες, και έχοντας μια επαφή με αρκετούς από αυτούς, είδε να δικαιώνεται ο στοχασμός της «ώρας της αλήθειας», εισπράττοντας πολλούς λογικούς προβληματισμούς.

Δεν θα αναφερθούμε σε κάθε ομάδα ξεχωριστά, εκτός από τις τρεις που δηλώνουν έτοιμες , κάτι που διατύπωναν προς πάσα κατεύθυνσή από την πρώτη στιγμή, αλλά και αυτές, μαζί με όλες τις υπόλοιπες θέλουν να μάθουν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος από εδώ και ως το τέλος. Επίσης θέτουν τον εύλογο ερώτημα, πως στις κρίσιμες συναντήσεις με την Πολιτεία η άποψη τους δεν ακούστηκε και πως δεν εκπροσωπούταν από κανένα όργανο, σε αντίθεση με τους παίκτες που είχαν τον ΠΣΑΚ και τους προπονητές τον ΣΕΠΚ, ενώ όλα τα σωματεία συντάσσονται με την επιστολή με τις αιτιάσεις που είχαν αποστείλει προς την ΕΟΚ.

Ολυμπιακός, Ελευθερούπολη και Πανερυθραϊκός δηλώνουν έτοιμοι, με το μεγάλο πρόβλημα να έρχεται στις ομάδες κυρίως της επαρχίας, και στην εύρεση πόρων. Όλες οι ομάδες, θέλουν να μάθουν πως θα γίνονται τα τεστ, αναφέροντας ότι θα τηρήσουν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. αλλά τα προβλήματα έρχονται σε ζωτικά σημεία λειτουργίας τους.

Οι περισσότεροι αναφέρονται στο πως θα καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα, και θεωρούν απαραίτητη την προϋπόθεση να συνεχίσουν να υπάρξει βοήθεια και επιχορήγηση από την Πολιτεία.

Το πρόβλημα βρίσκεται στα σπίτια, με αρκετές ομάδες να τα έχουν αφήσει, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην σίτιση, με την εστίαση, η οποία κάλυπτε συνήθως μέσω χορηγιών αυτό το ζωτικό ζήτημα να μην βρίσκεται σε λειτουργεία. Επίσης, υπάρχει ομάδα που έχει ξενοικιάσει όλα τα σπίτια της, ενώ άλλη θα μπορεί να έχει διαθέσιμα τα καταλύματα μετά τις 15 Μαρτίου.

Αρκετοί αιφνιδιάστηκαν όντας επαναπαυμένοι ότι τα πρωταθλήματα δεν θα συνεχιστούν, ενώ το σημαντικότερο θέμα όπως επαναλάβαμε είναι ο τρόπος διεξαγωγής, για το αν θα είναι ένας γύρος σε ουδέτερη έδρα, και όλα όσα έχουν αναφερθεί. Για αυτό το λόγο οι προπονητές επιδιώκουν να έχουν μια ακόμη τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν αυτά τα θέματα και να προτείνουν λύσεις.

Όλοι όμως, μα όλοι ήταν θετικοί στην επανεκκίνηση, όλοι ανέφεραν ότι το μπάσκετ και η καθημερινότητα τους έλλειψε, απλά μέχρι να μπούνε στο γήπεδο θέλουν αρκετοί προβληματισμοί τους να έχουν λυθεί, και να γνωρίζουν και τι αγωνιστικό κίνητρο θα έχουν, πόσοι θα δικαιούνται άνοδο, και τι θα γίνει με τους υποβιβασμούς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ