29.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ομάδα με τα όλα της!

Μπορεί να μη διεκδικούσε τίποτα, αφού τα πλέι οφ είχαν ουσιαστικά χαθεί μετά την ήττα από την Εφές, όμως η Ζαλγκίρις πέρασε επιβλητικά μέσα από το Τελ Αβίβ νικώντας την επίσης αδιάφορη Μακάμπι (93-77) με ρεσιτάλ ομαδικού μπάσκετ.

Στην πόλη όπου δοξάστηκε κατακτώντας δύο τρόπαια Ευρωλίγκας, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρέταξε μια ομάδα με σχέδιο, σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό και ομαδικό πνεύμα, που ήταν ο καταλύτης για να κερδίσει μια ομάδα, όπως η Μακάμπι, που στηρίχθηκε κυρίως στο ατομικό ταλέντο των παικτών της. Με τους Πάνγκος και Ουλανόβας να αποτελούν τις αιχμές του δόρατος, τον Γιανκούνας να κάνει χίλιες δουλειές μέσα στο γήπεδο και τον Καβαλιάουσκας να κυριαρχεί μέσα στις ρακέτες, η Ζαλγκίρις πήρε στο 19' διψήφια διαφορά (42-31) και έγινε το απόλυτο αφεντικό του αγώνα.

Η Μακάμπι σούταρε συνέχεια τρίποντα με πολύ καλά ποσοστά (14/24) κι αυτό της επέτρεψε να πλησιάσει δύο φορές στο σκορ. Τη μία στο 28' όταν μείωσε 53-59. Εκεί τη λύση έδωσε ο Σεϊμπούτις, που με ένα τρίποντο και μία ασίστ μετά στον Μότουμ συνέβαλε ώστε το σκορ να γίνει 53-64. Και την άλλη στο 36' όταν με σερί 9-0 μείωσε σε 79-75. Τότε το ομαδικό παιχνίδι της Ζαλγκίρις γνώρισε την αποθέωσή του. Δίχως να πανικοβληθούν και γυρίζοντας υποδειγματικά την μπάλα, με τον Γιανκούνας να μοιράζει αφειδώς πάσες και τον Ουλανόβας να εκτελεί, η πρωταθλήτρια Λιθουανίας απάντησε με ένα γρήγορο 9-0, πέρασε μπροστά με 88-75 στο 38' και "καθάρισε".

Πρώτοι μεταξύ ίσων: Σε μια τόσο καλή ομάδα, δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις έναν πρωταγωνιστή. Ωστόσο ο Ουλανόβας με τους 20 πόντους που πέτυχε δικαιούται παραπάνω εύσημα, όπως και ο Γιανκούνας, που έκανε μια πολύ ολοκληρωμένη εμφάνιση με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η γλώσσα των αριθμών: Το πολύ ομαδικό παιχνίδι της Ζαλγκίρις αποτυπώνεται κατ' αρχάς στο ότι πέντε παίκτες της σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων και έπειτα στις 23 ασίστ που μοίρασε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ