16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακό Τουρνουά Γυναικών: Ιστορία το Βέλγιο, ρεκόρ για Μπερντ (vids, pics)

Η πρώτη νίκη του Βελγίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και το προσωπικό ρεκόρ της Σου Μπερντ σε ασίστς στη νίκη των ΗΠΑ επί της Νιγηρίας, ξεχωρίζουν από μία γεμάτη δεύτερη ημέρα αγωνιστικής δράσης στο τουρνουά μπάσκετ γυναικών του Τόκιο.

Τέσσερα παιχνίδια περιελάμβανε η δεύτερη ημέρα της πρώτης αγωνιστικής για τις ομάδες μπάσκετ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το παιχνίδι της Ιαπωνίας απέναντι στη Γαλλία. Οι οικοδέσποινες του τουρνουά ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους, σε ένα παιχνίδι που κατάφεραν να σοκάρουν την Γαλλία, η οποία είχε το ρόλο του φαβορί! Το τελικό 74-70 βάζει την ομάδα της Ιαπωνίας σε τροχιά πρόκρισης και τις Γαλλίδες με την πλάτη στον τοίχο καθώς θα χρειαστεί, να πάρουν ίσως και δύο νίκες στα δύο παιχνίδια του ομίλου, με το ένα να είναι με το απόλυτο φαβορί του τουρνουά, τις ΗΠΑ. Κλειδί για την ομάδα του Τομ Χοβάς ο πλουραλισμός, καθώς η Ιαπωνία είχε 11 διαφορετικές σκόρερ στην αναμέτρηση!

Δείτε τις καλύτερες φάσεις το αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=7xCF_AEEmNQ

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι η Νιγηρία δεν μπόρεσε να αποτελέσει εμπόδιο με την Dream Team των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα απόλυτα φαβορί του τουρνουά έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τις παλιές καραβάνες, Σου Μπερντ (13 ασίστ) και Ντιάνα Ταουράσι (10 πόντοι) αλλά και MVP τη φοβερή Έιτζα Ουίλσον (19 πόντοι και 13 ριμπάουντ), ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους, κερδίζοντας με 81-72 την αξιόλογη ομάδα της Νιγηρίας. Η Μπερντ μάλιστα, η οποία πάει για το πέμπτο Ολυμπιακό της μετάλλιο, με τις 13 ασίστ της έκανε προσωπικό ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων, ανέβηκε στην τέταρτη θέση με τις καλύτερες επιδόσεις σε έναν αγώνα, ενώ πέρασε και τον αριθμό-ορόσημο των 100 ασίστ συνολικά σε Ολυμπιάδες!

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=2HlVxidwU5Y

Σειρά πήραν τα παιχνίδια του τρίτου και τελευταίου ομίλου. Στο πρώτο από τα δύο, είχαμε μία μεγάλη έκπληξη, καθώς η παραδοσιακή δύναμη της Αυστραλίας έχασε με ευκολία με 70-85 από το Βέλγιο, το οποίο κατάφερε να γράψει ιστορία, με την πρώτη του νίκη σε τελική φάση Ολυμπιακού τουρνουά! Οι "Λαίενες" είδαν την Έμα Μισεσμαν να πιάνε ιφωτιά και να τελειώνει με 32 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από την άλλη 20 πόντους πέτυχε η Έζι Μαγκμπέγκορ, σε μία ομάδα που δείχνει ότι έχει επηρεαστεί από την απουσία της Λιζ Κάμπατζ.

https://twitter.com/WNBL/status/1419960300766330888

Τέλος εντυπωσιακή ήταν η Κίνα στη δικιά της πρεμιέρα, απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Οι Κινέζες επικράτησαν εμφατικά του Πουέρτο Ρίκο με σκορ 97-55. Η Λι με μία εξαιρετική εμφάνιση ήταν η MVP της ομάδας της, σημειώνοντας 21 πόντους, 12 ριμπάουντ, αλλά και 5 ασίστ, ενώ από την άλλη, 14 πόντους πέτυχε η Πάμελα Ροσάδο, που μαζί με την Ο'Νιλ (13 πόντοι) προσπάθησαν να σώσουν ό,τι... σώζεται από την εικόνα του ματς για τις Πορτορικανές, που σίγουρα δεν θέλουν να έχουν το ρόλο του σάκου του μποξ στον τρίτο όμιλο.

Διαβάστε αναλυτικά το τι έγινε στο παιχνίδι Κίνα - Πουέρτο Ρίκο.

Αγωνιστική δράση δεν θα υπάρξει αύριο, 28 Ιουλίου, καθώς είναι ημέρα ξεκούρασης. Η αγωνιστική δράση συνεχίζεεται την Πέμπτη, με 2 παιχνίδια.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ