24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακό Τουρνουά Γυναικών: Αγχώθηκαν αλλά… χαμογέλασαν Σερβία και Ισπανία (vids)

Το πρώτο τζάμπολ για το Ολυμπιακό τουρνουά γυναικών έγινε σήμερα, με τα παιχνίδια του πρώτου ομίλου να δίνουν με το καλημέρα μία συναρπαστική νότα στο τουρνουά, καθώς και τα δύο παιχνίδια κρίθηκαν στους τέσσερις πόντους και σε κλειστά φινάλε.

Η Saitama Super Arena σήμερα "μοιράστηκε" στα δύο, καθώς ανάμεσα στα δύο παιχνίδια του τουρνουά των ανδρών, φιλοξένησε και την πρώτη αγωνιστική δράση του τουρνουά γυναικών, με τα παιχνίδια του πρώτου ομίλου.

Αρχή στη δράση για τις γυναίκες έγινε με το παιχνίδι της Νότιας Κορέας με την Ισπανία. Oι "Φούριας Ρόχας" δυσκολεύτηκαν πολύ να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας από την Κορέα, η οποία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ακολουθούσε κατά πόδας την τρίτη καλύτερη ομάδα της κατάταξης της FIBA και δεύτερη ομάδα του τουρνουά του Ρίο το 2016. Η ομάδα του Λούκας Μοντέλο κατάφερε να ξεφύγει εν τέλει στο τέλος της αναμέτρησης, φτάνοντας το +10 ένα μόλις λεπτό πριν το τέλος, το οποίο παρά την απέλπιδα τελευταία προσπάθεια της αντίπαλης ομάδας, δεν άλλαξε, και μας οδήγησε στο τελικό 79-83.

Για την Ισπανία, πρωταγωνίστρια ήταν η Αστου Εντούρ με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τη σέντερ της Βενέτσια να κυριαρχεί. Ενώ από την άλλη, 26 πόντους είχε η Κανγκ, η οποία προσέθεσε και 7 ριμπάουντ.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

https://www.youtube.com/watch?v=7_NrLsGsGFM

Το δεύτερο παιχνίδι, το οποίο ακολούθησε αμέσως μετά και συμπλήρωσε τη δράση του πρώτου όμιλου, είχε σε γενικές γραμμές, παρόμοια δράση! Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία αντιμετώπισε τον πολύ ισχυρό Καναδά και κατάφερε να τον κερδίσει σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε πραγματικά στις τελευταίες κατοχές. Σε ένα παιχνίδι που οι Σέρβες είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο του Καναδά ήταν αρκετό για να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι και να μας προσφέρει ένα συναρπαστικό φινάλε. Παρά τα μεγάλα σουτ της Νάρα Φιλντς, η Σερβία ήταν πιο ψύχραιμη στις τελευταίες κατοχές και κατάφερε να διατηρήσει το ασθενικό της προβάδισμα μέχρι τέλους και να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη με 82-78 στην πρεμιέρα του ταξιδιού της προς την διάκριση.

Για τη Σερβία πρωταγωνίστρια ήταν η Σόνια Βάσιτς με 16 πόντους, ενώ για τον Καναδά 19 πόντους είχε η Νάρα Φίλντς.

https://twitter.com/basketballbuzz/status/1419604261206478850

H αγωνιστική δράση της Τρίτης (27/7)

Με τέσσερα παιχνίδια συνεχίζεται η αγωνιστική δράση την Τρίτη, 27 Ιουλίου, καθώς το τουρνουά των Ανδρών θα βρίσκεται σε μέρα ξεκούρασης. Από το πρωί, η Saitama Super Arena θα ξεκινήσει με την παρουσία της διοργανώτριας χώρας, ενώ δύο από τις μεγάλες ατραξιόν του τουρνουά, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, η οποία θα κατέβει χωρίς την αστέρα της, Λιζ Κάμπατζ, θα παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι.

Αναλυτικά:

04:00 Ιαπωνία - Γαλλία

07:40 Νιγηρία - ΗΠΑ

11:20 Αυστραλία - Βέλγιο

15:00 Πουέρτο Ρίκο - Ιαπωνία



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ