20.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός προ της επιστροφής και της… μεταγραφής

Η εβδομάδα της έμπρακτης απόδειξης της απόφασης των διοικούντων τον Ολυμπιακό για την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2021-22 αρχίζει από αύριο με το θέμα να απασχολεί στο σύνολό της τη Basket League. Ανεξάρτητα από αυτό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνεχίζει τη μεταγραφική του αναζήτηση με τον... διάδοχο του Ντέιβιντ Λάιτι ο οποίος τελικά παρέμεινε στη Βιλερμπάν να μην αποκλείεται εκτός από άλλο πρόσωπο που είναι δεδομένο να μην είναι και ακριβώς στην ίδια θέση.

Στο θέμα της συμμετοχής στη Basket League, επίσημα τα χείλη παραμένουν σφραγισμένα, αλλά ανεπίσημα όλα δείχνουν ότι η απόφαση για τη μεγάλη επιστροφή είναι η πιθανότερη. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται αγωνιστικά να υπάρχει δραστηριότητα και πέραν της Ευρωλίγκας, αυτό και το βλέπει ο καθένας με γυμνό μάτι και το έχουν πει παίκτες και προπονητής με πολλές αφορμές.

Το όποιο θέμα είναι περισσότερο πολιτικής απόφασης. Αν και εκεί, μπορεί τυπικά οι λόγοι να μην έχουν εκλείψει, αλλά ουσιαστικά αυτό έχει συμβεί. Τα πρόσωπα που παραμένουν στη διοίκηση της ΕΟΚ έχουν δια νόμου τελειώσει την παραγοντική τους θητεία και έχουν... ξεμείνει εκεί ως μέλη μιας διοίκησης πρωτοδικείου που παρατείνει με κάποιες δικαστικές αποφάσεις τη θητεία της. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι θα είναι βαρύ τίμημα να χαθεί άλλη μια χρονιά για κάποιες μέρες τυπικών διαδικασιών και όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα δηλώσει συμμετοχή.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η ερχόμενη Πέμπτη, 15 Ιουλίου όταν και θα πρέπει να έχει κατατεθεί ο φάκελος συμμετοχής, ο οποίος για τον Ολυμπιακό με ενεργή της ΚΑΕ και έτοιμο το γήπεδο και το δικαίωμα χρήσης του, είναι μάλλον μια τυπική υπόθεση. 

Στο μεταγραφικό μέτωπο, η μία θέση στην περιφέρεια συνεχίζει να αναζητά κάτοχο μετά και την οριστική παραμονή του Ντέιβιντ Λάιτι στη Βιλερμπάν και δεν θα είναι έκπληξη η αναζήτηση να υποστεί ελαφρά... μετατόπιση θέσης. Να μπουν δηλαδή δυνατά στη διεκδίκηση υποψηιφιότητες παικτών με ικανότητα στον χειρισμό και την οργάνωση του παιχνιδιού εκτός από το σκοράρισμα, να αναζητηθεί δηλαδή πάκετο 1-2 και όχι σκέτο 2 ή 2-3. Εξέλιξη που έχει λογική έτσι όπως είναι διαμορφωένο το ρόστερ και μετά την οριστική πλέον αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη, υπόθεση που ήταν ανοιχτή όταν είχε γίνει ο Λάιτι βασικός στόχος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ