19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Προμηθέας 108-75: «Πετάει φωτιές» και… 100άρες (vids)

Ο Ολυμπιακός έμεινε μόνος αήττητος στη Basket League μετά την 3η αγωνιστική της, αφού νίκησε στο ΣΕΦ τον Προμηθέα που είχε μέχρι σήμερα αυτό το... προνόμιο, με 108-75. Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν σκοράρει πάνω από 100 πόντους και στους τρεις αγώνες τους,  επιβεβαίωσαν την εκπληκτική τους κατάσταση, καταφέρνοντας να νικήσουν άνετα έναν ποιοτικό και με λύσεις αντίπαλο, χωρίς να δώσουν την εντύπωση ότι κουράστηκαν ιδιαίτερα και κάνοντας το μοίρασμα χρόνου και κόπου που ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη διπλή ευρωπαϊκή εβδομάδα. Στη Μόσχα την ερχόμενη Παρασκευή (22/10) είναι η επόμενη υποχρέωση του Ολυμπιακού στο κρας - τεστ με την ΤΣΣΚΑ, για τη Βαλένθια πετάει αύριο ο Προμηθέας όπου την Τρίτη (19/10) αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο Eurocup.

Το χορταστικό σε θέαμα πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει σταδιακά ρυθμό, να έχει τον έλεγχο και να το κλείνει στο 52-41. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ντόρσεϊ να δίνει την πρώτη ώθηση, τον Σλούκα να παίρνει την επιθετική μπαγκέτα αλλά συνολικά γρήγορο και αποτελεσματικό παιχνίδι, πήγαν δύο φορές και στο +15, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπήκε να κάνει κι αυτός το παιχνίδι του, συμμετείχε στο... πάρτι, έβαλε προβλήματα και έδειξε ποιότητα.

Ο Προμηθέας δυνάμωσε την άμυνά του και με το Αγραβάνη πρωταγωνιστή βρέθηκε στο 23' στο -6, 59-53 αλλά... θύμωσε τον Ολυμπιακό. Πάτησαν εκ νέου το γκάζι οι παίκτες του Μπαρτζώκα, πήγαν στο +20, 78-58 στο 29'30'', έκλεισαν την περίοδο στο 78-59 και μόνο το τελικό σκορ έμενε πια άγνωστο.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ: Ο Ολυμπιακός «ξεχείλωσε» τον χρονικό του προγραμματισμό για να παίξει τα ρέστα του για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και πλέον τον... απολαμβάνει. Ο ομογενής γκαρντ δίνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και χωρίς να κάνει... θόρυβο, αποτελεί ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πολλές και μεγάλες οι διαφορές των δύο ομάδων, με πλέον χαρακτηριστική αυτή στα ριμπάουντ και τελικό απολογισμό 39-21 για τον Ολυμπιακό.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ