23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 72-70: Το «θρίλερ» βάφτηκε κόκκινο (pics+vid)

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο οποίο χρειάστηκε οι διαιτητές να δουν ριπλέι για την τελευταία φάση, ο Ολυμπιακός νίκησε 72-70 τον Παναθηναϊκό και πήρε προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών. Οι Πειραιώτες κατέθεσαν κι ένσταση για τη συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου. Απορίας άξιο ότι η ΕΡΤ αποφάσισε να μην καλύψει τον αγώνα ενώ είχε τα δικαιώματα και στο τέλος οι διαιτητές είδαν την επίμαχη φάση που έκρινε το νικητή μέσω... YouTube.

Οι δύο «αιώνιοι» ανανεώνουν το ραντεβού τους για την προσεχή Κυριακή (16/5, 14.30) στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος». Με νίκη οι «ερυθρόλευκες» θα στεφθούν πρωταθλήτριες, ενώ σε περίπτωση ήττας θα υπάρξει ο τελευταίος τελικός στο ΣΕΦ την προσεχή Τετάρτη (19/5).

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι και είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκληρώθηκε ισόπαλο τόσο το εναρκτήριο δεκάλεπτο (17-17) όσο και το δεύτερο (32-32), ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έγινε γνωστή η ένσταση των Πειραιωτών που θεωρούν ότι η συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου δεν ήταν νόμιμη. 

Η «μάχη» συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τους δύο «αιωνίους» να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας της αίθουσας 5 του ΣΕΦ έγραφε 47-44 υπέρ των γηπεδούχων και όλα ήταν «ανοιχτά».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με διαφορά πέντε πόντων στο 36' (57-62). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε 62-62 και τα πάντα θα κρίνονταν στα τελευταία λεπτά. Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν 72-70 με καλάθι της Σταμάτη με 5'' να απομένουν. Οι φιλοξενούμενες απάντησαν με καλάθι της Ριντ το οποίο ουδείς κατάλαβε με σιγουριά αν ήταν εντός ή εκτός χρόνου.

Ακόμα και οι διαιτητές δεν ήξεραν τι να αποφασίσουν και ζήτησαν να δουν ριπλέι, όμως ο υπεύθυνος της μετάδοσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε ριπλέι. Τελικά οι διαιτητές ήταν τη φάση στο YouTube και το καλάθι δεν μέτρησε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη 72-70.

Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Η Εβίνα Σταμάτη ήταν εκείνη που βγήκε μπροστά για τον Ολυμπιακό στα κρίσιμα και σκόραρε τα καλάθια που χάρισαν τη νίκη στις παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη. Ωστόσο η σταθερή αξία για την ομάδα του Πειραιά ήταν η Κόστοβιτς η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για τον Παναθηναϊκό η Ριντ σταμάτησε στους 14 πόντους και τα 15 ριμπάουντ, ενώ η Κόλμπι Μόργκαν σημείωσε 25 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όπως μαρτυρά και το σκορ το παιχνίδι ήταν πλήρως ισορροπημένο. Το ένα παραπάνω δίποντο του Ολυμπιακού (21/50 έναντι 20/50 των φιλοξενούμενων) έκανε τη διαφορά. Μεγάλη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο ντέρμπι, ότι ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στα ριμπάουντ με 44-31, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και το προβάδισμα για τον τίτλο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Παρακολουθήστε ξανά το παιχνίδι:

https://www.youtube.com/watch?v=bpfqPzG8D0E



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ