21.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός: Ο «ιπτάμενος σωτήρας» Τσίλντρες! (vids)

Με αφορμή την διεξαγωγή του φετινού Final 4 της Ευρωλίγκας στη Κολωνία, η διοργανώτρια αρχή θυμάται μεγάλες στιγμές από τις περασμένες διοργανώσεις του θεσμού, με το σωτήριο κάρφωμα του Τζος Τσίλντρες να είναι μία από αυτές!

Το 2010, ο Ολυμπιακός του Παναγιώτη Γιαννάκη και του γεμάτου ρόστερ, με Λίνας Κλέιζα, Τζος Τσίλντρες, Θοδωρή Παπαλουκά, Μίλος Τεόντοσιτς μεταξύ άλλων, πήγαινε ως το μεγάλο φαβορί στο Final 4 του Παρισιού. Στον ημιτελικό, αντιμετώπιζε ένα βατό στα χαρτιά εμπόδιο, την Παρτιζάν Βελιγραδίου του φοβερού Μπο Μακάλεμπ. Όμως φυσικά, σε ημιτελικό Ευρωλίγκας τίποτα δεν είναι εύκολο, και οι Σέρβοι πάλεψαν μέχρι τέλους.

Η Παρτιζάν όχι απλώς έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά ισοφάρισε με ένα τεράστιο τρίποντο του Ντούσαν Κέτσμαν και βρέθηκε μπροστά με έναν αιφνιδιασμό του Μπο Μακάλεμπ με 6.8 δευτερόλεπτα να απομένουν. Το σύστημα του Παναγιώτη Γιαννάκη προέβλεπε τον Μίλος Τεόντοσιτς να πάρει το τελευταίο σουτ, όπως και έγινε, αλλά η προσπάθεια του Σέρβου ήταν πολύ κακή, καταλήγοντας έρμπολ. Αυτό το έρμπολ το αντιλήφθηκε ο Τσίλντρες, μαζεύοντας τη μπάλα στον αέρα και καρφώνοντάς την, οδηγώντας τον ημιτελικό στην παράταση, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει δύσκολα με 83-80.

Θυμηθείτε το καλάθι του Τσίλντρες, αλλά και τις καλύτερες φάσεις του ημιτελικού με την Παρτιζάν:

https://www.youtube.com/watch?v=ry4M3SxBl78

https://www.youtube.com/watch?v=RekO8rGJn6g



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ