21.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός-Ζενίτ 88-65: «Ερυθρόλευκοι»… για μεγάλα γούστα (pics)

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, στο πιο σκληρό του τεστ έως τώρα, κυριαρχώντας με 88-65 της Ζενίτ στην πρώτη ημέρα του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» της Κύπρου, με τη «δεμένη» του εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, που αφενός ανέδειξε ξανά ως πρωταγωνιστές της νέας εποχής τους Σλούκα-Βεζένκοφ, αφετέρου έφερε χαμόγελα για παίκτες όπως ο Μάρτιν, ο Ζαν Σαρλ και ο Ουόκαπ, να δίνει πολύ καλά μηνύματα, ενώ η ΤΣΣΚΑ θα τον αντιμετωπίσει σε έναν άτυπο τελικό, επικρατώντας άνετα νωρίτερα του Λαυρίου.

Η Ζενίτ φάνηκε πιο έτοιμη στην αρχή του ματς και στα πρώτα τρία λεπτά οι Νέιπιερ και Λόιντ έδειξαν την εκτελεστική τους ικανότητα για το 3-10. Όταν, όμως, ο Σλούκας άρχισε να μοιράζει, καθώς και να εκτελεί μαζί με τον Βεζένκοφ, η κατάσταση αντιστράφηκε και με επιμέρους 11-2 οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν (14-12 στο 6'), με τις βοήθειες από Ντόρσεϊ και Ζαν Σαρλ να είναι εξίσου σημαντικές (21-17).

Μετά από έναν πρώτο αιφνιδιασμό του Γκουντάιτις, οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν άφησαν περισσότερο χρόνο άπραγοι και η ελληνική συνεργασία του Λούντζη με τον Λαρεντζάκη έδειξε μια εικόνα από το μέλλον, φέρνοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στα μέσα της δεύτερης περιόδου (35-25). Η άμυνα είχε «σφίξει» και δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους Ρώσους, πέραν κάποιων συνεργασιών μεταξύ ψηλών και της δυναμικής του Μίκι, αφού ήταν και άστοχοι από μακριά με 1/11 τρίποντα, ενώ οι λύσεις μπροστά συνέχισαν να υπάρχουν, με ένα τρίποντο του Σλούκα να κλείνει ιδανικά το ημίχρονο στο +10 (47-37).

Ο ρυθμός έπεσε στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, αλλά αυτό περισσότερο βοήθησε τον Ολυμπιακό, που «κλείδωσε» μέσα στην άμυνά του, τους παίκτες του Πασκουάλ, με τον Βεζένκοφ σε εξαιρετική κατάσταση να οδηγεί στην επίθεση και την ομάδα του λίγο μετά τα μέσα του δεκαλέπτου να είναι μπροστά μέχρι και με 18 πόντους (63-45). Ο Πόιθρες ήταν ο μόνος που έδειξε μια προθυμία για τη Ζενίτ, αλλά διαφορά δεν υπήρξε, με το σχήμα με Σλούκα-Ουόκαπ στα γκαρντ και Μάρτιν-Ζαν Σαρλ στους ψηλούς να αποδίδει ξανά (66-49).

Τα νέα συνέχισαν να είναι θετικά για τον Μάρτιν, που βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει λίγο ρυθμό έχοντας τη βοήθεια του Σλούκα, κάτι που μάλλον αποτελούσε και στόχο του Μπαρτζώκα, λόγω της κατάστασής του μετά το χειρουργείο. Η αστοχία των Ρώσων συνέχισε να είναι παροιμιώδης, όπως και η εν γένει «τρικυμία» τους και το τελικό +23 για τον Ολυμπιακό ήταν απόλυτα δίκαιο. Στο τέλος πήρε την ευκαιρία να παίξει και ο Σωτήρης Οικονομόπουλος, περνώντας στο παρκέ ως άλλο ένα μήνυμα για το μέλλον (88-65).

Δεκάλεπτα: 21-17, 47-37, 66-49, 88-65

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ