23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 103-78: «Ερυθρόλευκο» σόου με Βεζένκοφ (pics+vids)

Ο Ολυμπιακός συνάντησε αντίσταση για τρία δεκάλεπτα από την ΑΕΚ, ωστόσο στη συνέχεια φόρτσαρε και πήρε τη νίκη με 103-78, στην πρεμιέρα της Basket League.

Οι Πειραιώτες στην επιστροφή τους στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ είδαν τους αντιπάλους τους να παλεύουν μέχρι ενός σημείου, όμως στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφτασαν στην εύκολη επικράτηση. Από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν όσο άντεξαν, κερδίζοντας τις εντυπώσεις μέχρι το 30'.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία. Ολοκληρώθηκε με 44-43 υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι ήταν φανερό ότι δεν περίμεναν σθεναρή αντίσταση από την Ένωση.

Παρόμοια η εικόνα και στην τρίτη περίοδο, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πάντως να πατούν το... γκάζι και να ξεφεύγουν 72-64. Επιστροφή δεν υπήρχε πλέον για το συγκρότημα του Στέφανου Δέδα και με τους «ερυθρόλευκους» να μην πατούν φρένο, η κόρνα της λήξης τους βρήκε να νικούν με 103-78.

Η ΕΓΓΥΗΣΗ: Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν απολαυστικός για τον Ολυμπιακό και ο άνθρωπος ο οποίος για ακόμα μία φορά βγήκε μπροστά. Ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» παρουσιάστηκε ασταμάτητος πετυχαίνοντας  εντυπωσιακό double double με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων ο Στέφαν Γέλοβατς σημείωσε 21 πόντους με 7/9 σουτ και ήταν εκείνος που διακρίθηκε περισσότερο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όπως μαρτυρά και το σκορ οι επιθέσεις έπαιξαν τον πρώτο ρόλο και οι δύο ομάδες στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της αναμέτρησης βρήκαν τις λύσεις κόντρα στις αντίπαλες άμυνες. Το «κλειδί» για τους Πειραιώτες ήταν το «βάθος» παίρνοντας πολλούς περισσότερους πόντους από τον πάγκο τους σε σχέση με την ΑΕΚ. Παράλληλα είχαν πολύ καλή αναλογία ασίστ/λαθών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε ορισμένες από τις καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού στα παρακάτω videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ