23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός : Έφτασε η ώρα

Αν η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μετράει τότε η ήττα πριν την διακοπή του Νοεμβρίου από το Παγκράτι στο Μετς χτύπησε ένα καμπανάκι, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η αναπτυξιακή ομάδα ή Ολυμπιακός Β', όπως αποκαλείται, παραμένει το νούμερο ένα φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Basket League, δηλαδή εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του χώρος.

Οι «ερυθρόλευκοι» μόνο τυχαία ομάδα δεν είναι, έχοντας στην κατοχή τους 3 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 12 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα Ελλάδας, και με απόφαση της διοίκησης τους βρέθηκαν πέρυσι στα δύσκολα μονοπάτια της Α2, από τα οποία καλούνται να ξεφύγουν.

Εδώ δεν βρισκόμαστε για να σχολιάσουμε καμία απόφαση, αλλά το πως αγωνιστικά ο Δημήτρης Τσαλδάρης και το εξαιρετικό αλλά και συνάμα νεανικό υλικό του θα μπορέσει να κόψει το νήμα, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2 Ανδρών. Τεράστιο συν προς αυτό το σκοπό το ότι το τμήμα προπονούνταν μαζί με την αντρική ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και πως αρκετοί παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής στα φιλικά της Δευτέρας που διοργάνωσε ο σύλλογος του Πειραιά. 

Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός είχε πετύχει το 3/3 εντός έδρας, χάνοντας μόνο το τελευταίο από το Παγκράτι.

Προπονητής : Ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία μετά τα τμήματα υποδομής να αναλάβει και την αναπτυξιακή ομάδα, και ως τώρα δείχνει θετικό έργο, έχοντας ένα δύσκολο καράβι να κουβαλήσει, με απαιτήσεις και βαριά φανέλα. Σίγουρα η επάνοδος των «ερυθρολεύκων» στην Α1 θα του δώσει πολλούς πόντους στο επάγγελμα του προπονητή.

Έμψυχο δυναμικό : Γεμάτη ομάδα, με πλούσιο υλικό, το οποίο αποτελείται από έμπειρους παίκτες, αλλά και με μερικούς από τους καλύτερους νεαρούς που διαθέτει το Ελληνικό μπάσκετ. Για παράδειγμα στην ρακέτα του Ολυμπιακού δεσπόζουν παίκτες όπως οι Πέτρος Μελισσαράτος (15,5 π., 66,7 % στο δίποντο, 7,3 ριμπ., 1.3 κοψίματα) Βασίλης Χρηστίδης (9 π., 4,5 ριμπ.), Κώστας Κάδρας (3,8 π., 2 ριμπ.) και Παναγιώτης Τσάμης (3 π.), με τον Απόλλωνα Τσόχλα (11,3 π. με 53% στο τρίποντο, 3 ασίστ) να είναι  ενορχηστρωτής. Στάθης Παπαδιονυσίου (8,3 π., 3,7 ριμπ., 3,3 ασίστ) και Διονύσης Σκουλίδας (12,5 π., με 52,2 % στο τρίποντο) πανηγύρισαν μια χρονιά πριν την άνοδο στην Α1 με τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου. Τέλος, Αλέξανδρος Νικολαΐδης (10, 5, 5 ριμπ., 4,3 ασίστ) και Ιωσήφ Κολοβέρος (10,5 π., 2,8 ασίστ), αποτελούν όχι μόνο την παρακαταθήκη του συλλόγου αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ.

Πρόβλεψη : Η απευθείας άνοδος στην Basket League είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού, ο οποίος καλείται να καταφέρει είτε έτσι είτε μέσω πλέι οφς, για να μην βρεθεί για τρίτη στη σειρά χρονιά στην Α2.

Για να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του Ολυμπιακού πατήστε ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ