21.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακούς Αγώνες ονειρεύεται ο Τάουνς (pics)

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ο Καρλ-Άντονι Τάουνς «βλέπει» πιο μακριά, συγκεκριμένα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Τόκιο το 2020 και στο Παρίσι το 2024 θα γίνει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη τα επόμενα χρόνια και ο 22άχρονος φόργουορντ/σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς θα ήθελε να συμμετάσχει με τη Δομινικανή Δημοκρατία. Προς το παρόν, πάντως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του δίνει «μάχη» για να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον ίδιο να παρακολουθεί την προσπάθειά του στα προκριματικά.

Η Δομινικανή Δημοκρατία παραμένει αήττητη, μέχρι στιγμής, στο Δ’ Όμιλο της Αμερικανικής Ζώνης, με το γεννημένο στο Νιου Τζέρσεϊ από Δομινικανή μητέρα NBAer να μη συμμετάσχει στα προκριματικά λόγω των υποχρεώσεών του στο «μαγικό κόσμο», αλλά να παρακολουθεί τι γίνεται: «Τα έχουν πάει καλά έως τώρα και περιμένω πως θα τα πάνε εξίσου καλά και στη συνέχεια. Έχουμε πολύ ταλέντο. Είμαι χαρούμενος που βλέπω να πηγαίνουμε τόσο καλά και να δείχνουμε σε ολόκληρο τον κόσμο πόσο σπουδαία ομάδα είμαστε. Οι περισσότεροι βλέπουν μόνο τους NBAers, όπως ο Αλ Χόρφορντ, ή εμένα. Ωστόσο, στην ομάδα έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες που παίζουν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε τι αξίζουμε. Η πρόοδός μας είναι συνεχής. Είναι πάντα στο μυαλό μου η Εθνική, δεν ξέρω πότε θα ξαναπαίξω, αλλά σίγουρα θέλω να το κάνω ξανά. Είμαι ακόμα πολύ νέος κι έχω πολλά να κάνω στην καριέρα μου, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων σπουδαίων εμπειριών με την Εθνική».

Για το εάν μπορεί η Δομινικανή Δημοκρατία -για αρχή- να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση, στην Κίνα, επεσήμανε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA: «Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική, τη σκέφτομαι συχνά. Το να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Με τον καιρό, καθώς είμαστε ακόμα μακριά από την έναρξη τέτοιων διοργανώσεων, θα πάρω την καλύτερη απόφαση για εμένα και την ομάδα. Θα ήταν, πάντως, σπουδαίο να βοηθήσω τη Δομινικανή Δημοκρατία να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Ήδη, βέβαια, είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Φυσικά, έχω όνειρα, θέλω να περάσει η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να βοηθήσω στην ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί. Ωστόσο, προς το παρόν, απλώς προσπαθώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου και την κουλτούρα της, να κάνω υπερήφανους τους συμπατριώτες μου και να δίνω τον καλύτερο εαυτό του στην καλύτερη λίγκα του κόσμου».

Μιλώντας για το συμπαίκτη του στην Εθνική και αντίπαλό του στο ΝΒΑ, τον 31χρονο φόργουορντ/σέντερ των Μπόστον Σέλτικς Αλ Χόρφορντ, συμπλήρωσε: «Είναι παίκτης-πρότυπο για εμένα, είναι μέντορας, κάτι σαν μεγάλος αδερφός. Είμαστε πολύ κοντά από όταν ήμουν παιδί, με συμβουλεύει, είναι φίλος μου. Είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για όλα τα παιδιά της χώρας, αλλά και τους νεαρούς παίκτες. Είναι, αναμφίβολα, ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στο μπασκετικό ταξίδι μου. Είναι πολύ υπερήφανος που είμαι Δομινικανός. Η σύνδεσή μου με τη χώρα είναι βαθιά και είναι σημαντικό για εμένα να δείχνω πως δουλεύω σκληρά και πως μπορώ να γίνω κι εγώ έμπνευση για τα παιδιά από το νησί. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους αθλητές, κάποιοι εξ αυτών αγωνίζονται στις κορυφαίες λίγκες του κόσμου, όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά και στην Ευρώπη. Με τα επιτεύγματά μας γινόμαστε σπουδαίο παράδειγμα για τη νεολαία».

Κληθείς να σχολιάσει την πρώτη παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, εν έτει 2012 και σε ηλικία μόλις 16 ετών, επεσήμανε: «Ήταν μεγάλη στιγμή για εμένα, σίγουρα. Ήμουν πολύ νέος, αλλά και πολύ υπερήφανος που κλήθηκα στην Εθνική Ανδρών. Κάποιες φορές οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί επέλεξα να αγωνιστώ με τη Δομινικανή Δημοκρατία κι όχι με τις ΗΠΑ. Έκανα τη σωστή επιλογή κι είμαι χαρούμενος για αυτό. Έμαθα πολλά παίζοντας μαζί με τόσο ταλαντούχους συμπαίκτες και κάποιους βετεράνους, πολύ έμπειρους. Δεν είχα τη δυνατότητα, τελευταία, να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, αλλά έχω στο μυαλό μου να αγωνιστώ ξανά στο μέλλον, βοηθώντας την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της. Θα είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσω τα παιδιά να τα καταφέρουν στις διεθνείς διοργανώσεις».

Αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής του στην Εθνική. «Είναι η υπερηφάνεια που νιώθεις και το πνεύμα της συντροφικότητας. Εκπροσωπείς εκατομμύρια ανθρώπους από το νησί, αλλά και ολόκληρη τη δομινικανή κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπότε, πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Εισπράττω τόση αγάπη και υποστήριξη από τους φιλάθλους μας κάθε φορά που αγωνίζομαι με την Εθνική. Είναι ευθύνη, θες να παίξεις καλά και να πολεμήσεις, θες πάντα να κερδίζεις όταν παίζεις με την Εθνική», κατέληξε ο Καρλ-Άντονι Τάουνς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ