20.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες (A) : Τα σενάρια πρόκρισης στα νοκ-άουτ! (pic)

Μία αγωνιστική απομένει για το τέλος της φάσης των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρών και πολλά μέτωπα παραμένουν ανοικτά! Σε ένα διήμερο που θα διεξαχθούν τα τελευταία έξι παιχνίδια των ομίλων, όλες οι ομάδες μπορούν να ελπίζουν σε μικρά ή... τεράστια θαύματα για να πάρουν μία θέση στη φάση των 8!

Το Ολυμπιακό τουρνουά είναι ιδιαίτερο, μιας και αποτελείται από τρεις ομίλους των 4 ομάδων, από τους οποίους πρέπει να καταλήξουν οι 8 ομάδες που θα αποτελέσουν τους συμμετέχοντες των νοκ άουτ. Για να καταλήξουμε στις 8 ομάδες των προημιτελικών, οι τρεις όμιλοι θα δώσουν από δύο εγγυημένες θέσεις, δηλαδή έξι ομάδες που περνάνε απευθείας. Οι τελευταίες δύο θέσεις των προημιτελικών κρίνονται μεταξύ των τριών τρίτων. Οι δύο καλύτεροι, με βάση τη διαφορά του σκορ τους, θα κερδίσουν από ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου θα διεξαχθεί κλήρωση για τα τέσσερα ζευγάρια! Οι τρεις πρώτοι με την καλύτερη δεύτερη θα είναι οι ισχυροί, ενώ οι δύο χειρότεροι δεύτεροι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι θα είναι στην άλλη πλευρά της κληρωτίδας.

Όπως είναι λογικό, αυτό το φορματ προκαλεί αρκετά ανοικτά μέτωπα και αβεβαιότητα στις ομάδες και την τελευταία αγωνιστική, όλοι θα έχουν τα μάτια σε όλους τους αγώνες, από την Ισπανία μέχρι και το... Ιράν! Για να τα βάλουμε όμως σε μία μικρή σειρά, πάμε να δούμε τα βασικά σενάρια για τους τρεις ομίλους του τουρνουά:

1ος όμιλος

Στον πρώτο όμιλο τα πράγματα είναι απλά για την επικεφαλής ομάδα του αλλά και για τον τελευταίο. Οι Γάλλοι είναι οριστικά πρώτοι, καθώς έχουν νικήσει τόσο την Τσεχία όσο και τις ΗΠΑ, ενώ το Ιράν θέλει ένα μικρό θαύμα για να γλιτώσει τον αποκλεισμό, καθώς θα πρέπει από τη μία οι Αργεντίνοι να κερδίσουν τους Ιάπωνες, όμως οι ίδιοι την ίδια ώρα να σαρώσουν με τουλάχιστον +34 τους "Τρικολόρ"! Απο κει και έπειτα,  οι ΗΠΑ με νίκη κλειδώνουν την δεύτερη θέση, ενώ αν πάρουν και το +6 και οι Ισπανοί κερδίσουν τους Σλοβένους, τερματίζουν ως καλύτεροι δεύτεροι. Τέλος, ζωντανή στην πρόκριση είναι και η Τσεχία του Τόμας Σατοράνσκι, καθώς με νίκη προφανώς και περνάει απευθείας, αλλίως με ήττα θα περιμένει το παιχνίδι της Ιαπωνίας με την Αργεντινή, όπου ρόλο θα παίξει η διαφορά σκορ που θα έχει σε σύγκριση με τον νικητή του αγώνα εκείνου. Για την ώρα έχει προβάδισμα 14 πόντων από την Αργεντινή και 32 από στην Ιαπωνία, οπότε αυτό είναι το... ανάλογο μαξιλαράκι της.

2ος όμιλος

Στο δεύτερο όμιλο τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, καθώς δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας Ιταλίας-Γερμανίας-Αυστραλίας, σε περίπτωση που η Γερμανία και η Ιταλία φύγουν με τα δύο ροζ φύλλα!

Συγκεκριμένα: Η Αυστραλία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση με το 2-0, όμως μπορεί να τερματίσει από πρώτη (αν κερδίσει τη Γερμανία) μέχρι και τρίτη, αν χάσει από τη Γερμανία για 7 πόντους και παραπάνω και η Ιταλία κερδίσει τη Νιγηρία.

Η Ιταλία μπορεί να τερματίσει πρώτη με νίκη της και ήττα της Αυστραλίας μεχρι 17 πόντους. Αν η Γερμανία νικήσει για 18 και πάνω ή χάσει από την Αυστραλία, η Ιταλία καταλήγει δεύτερη, ενώ ήττα από τη Νιγηρία την βάζει σε περιπέτειες. Με ήττα και νίκη των Γερμανών οι Ιταλοί μένουν εκτός συνέχειας

Οι Γερμανοί μπορούν κι αυτοί να τερματίσουν από την πρώτη μέχρι την τελευταία θέση! Νίκη τους και ήττα των Ιταλών τους πάει στην πρώτη θέση ανεξάρτητα των σκορ, ενω για μία θέση στη δυάδα ανεξάρτητα του τι θα γίνει στο παιχνίδι της Ιταλίας, ο μαγικός αριθμός της διαφοράς είναι 7 πόντοι. Έτσι εξασφαλίζουν ακόμα και νίκη της Ιταλάις την παρουσία στη δυάδα, και στέλνουν τρίτους τους Αυστραλούς. Το μοναδικό σενάριο αποκλεισμού, έρχεται με ήττα δικιά τους και νίκη των Νιγηριανών με 5 έως 13 πόντους.

Για τη Νιγηρία τα πράγματα είναι πιο απλά: Νίκη για να ελπίζουν. Με 9 πόντους ή παραπάνω, τους αρκεί απλά η ήττα των Γερμανών για να πάρουν μια θέση στην δυάδα, ενώ με νίκη των Γερμανών, οποιαδήποτε νίκη τους τους φέρνει στην τρίτη θέση και την... σύγκριση με τους άλλους δύο όμιλους.

3ος όμιλος

Ο δεύτερος όμιλος είναί σίγουρα... χαοτικός, όμως στον τρίτο τα πράγματα απλουστεύουν. Η Σλοβενία και η Ισπανία έχουν ξεκαθαρίσει την δυάδα και ο νικητής του μεταξύ τους αγώνα, θα πάρει την πρώτη θέση, με τον χαμένο να τελειώνει δεύτερος.

Στο άλλο παιχνίδι, οι Ιάπωνες και οι Αργεντίνοι θα παίξουν τα... ρέστα τους. Ο νικητής θα βγει τρίτος και θα περιμένει το τι θα γίνει στα άλλα δύο γκρουπ. Πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι η ήττα της Τσεχίας από τις ΗΠΑ. Αν πάρουμε το μικρότερο δυνατό, δηλαδή ήττα των Τσέχων με μόλις 1 πόντο, τότε σε περίπτωση νίκης με +14 από τους Αργεντινούς ή νίκης με... +38 από τους Ιάπωνες, οι Τσέχοι μένουν εκτός συνέχειας!Φυσικά, ανάλογα τη διαφορά της ενδεχόμενης ήττας, υπολογίζουμε και τα νούμερα των διαφορών.

Με λίγα λόγια, ο νικητής του αγώνα αυτού καίγεται για μεγάλη διαφορά! 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ