17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς κόσμο τα γήπεδα! (vid)

Χωρίς κόσμο θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας ότι το Τόκιο μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα το νέο παγκόσμιο κύμα κορονοϊού που σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνία, Γοσιχίντε Σούγκα, το Τόκιο ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από ένα ολοένα και αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων της μετάλλαξης "Δέλτα" του κορονοϊού, της πλέον ανθεκτικής στον εμβολιασμό μετάλλαξης. Όπως αναφέρει, αυτό το γεγονός δημιουργεί την ανάγκη για περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα αποτρέψουν την δημιουργία ενός νέου, εκτεταμμένου κύματος του κορονοϊού με πηγή το Τόκιο, καθώς υπό άλλες συνθήκες, θα συγκέντρωνε αθλητές και φιλάθλους από όλο τον κόσμο.

Έτσι, τα εισιτήρια που έχουν πουληθεί εν τέλει δεν θα ισχύσουν, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής των Αγώνων, Σέικο Χασιμότο, καθώς η απαγόρευση και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει καθ'όλη τη διάρκεια των αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν από 23 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου. Ως εκ τούτου, το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα ομαδικά και ατομικά αθλήματα, θα διεξαχθούν δίχως την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ