17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σαν τον Τζόρνταν και τον Πίπεν

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο ανδρικό τουρνουά μπάσκετ, με τους Τζρου Χόλιντεϊ και Κρις Μίντλετον να θυμίζουν κάτι από τους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν.

Οι δύο τους κατέκτησαν τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς και με την άνοδό τους στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών στην ιαπωνική πρωτεύουσα έγιναν το δεύτερο δίδυμο συμπαικτών που κατάφερε να κερδίσει την ίδια χρονιά και το Λάρι Ο’ Μπράιεν και το χρυσό μετάλλιο.

Από την εμφάνιση της Dream Team κι έπειτα, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν εν έτει 1992, ο παλαίμαχος φόργουορντ των «ταύρων» κατέκτησε και τους δύο τίτλους και το 1996 στην Ατλάντα, ενώ το ίδιο έκανε το 2012 ο Λεμπρόν Τζέιμς (Μαϊάμι Χιτ, Λονδίνο) και το 2016 ο Κάιρι Ίρβινγκ (Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ρίο Ντε Τζανέιρο).

Αυτό, μάλιστα, είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο της οικογένειας Χόλιντεϊ, αφού η σύζυγός του Λόρεν Τσίνι είχε αναδειχθεί «χρυσή» Ολυμπιονίκης τόσο στο Πεκίνο το 2008 όσο και στη βρετανική πρωτεύουσα το 2012, με την Εθνική ΗΠΑ στο γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2015, για να γίνει μητέρα. Διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, αλλά γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και πλέον είναι καλά και η ίδια, αφού υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση. Το ζευγάρι έχει κι ένα αγοράκι, ενός έτους.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν, από την πλευρά του, έγινε ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας που έχει κερδίσει πολλαπλούς τίτλους στο ΝΒΑ (2015, 2017, 2018) και τουλάχιστον δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού είχε πάρει το χρυσό και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, πριν από πέντε χρόνια. Οι άλλοι έξι, που προηγήθηκαν, είναι οι Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Κόμπι Μπράιαντ, Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ, που στο Τόκιο επίσης έγραψε ιστορία με την «αστερόεσσα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ