15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος με κορονοπάρτι, παρών και ο Ντόντσιτς (pics)

Σκάνδαλο ξέσπασε στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Τόκιο, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από κορονοπάρτι με αλκοόλ, ναργιλέδες και χωρίς να φοριούνται μάσκες, να διατηρούνται οι αποστάσεις ούτε φυσικά να τηρείται κανένα άλλο μέτρο ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Τα πρωτόκολλα υγείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα είναι πολύ αυστηρά, ωστόσο οι συμμετέχοντες στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη τα παρέβλεψαν. Η Ισπανίδα μπασκετμπολίστρια Κριστίνα Ούβινα δημοσίευσε φωτογραφίες από πάρτι που διοργανώθηκε από τους ίδιους τους αθλητές μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό, τις οποίες διέγραψε αμέσως μετά. Το κακό, όμως, είχε ήδη γίνει, με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Μεταξύ άλλων, στις φωτογραφίες διακρίνονται οι Σλοβένοι καλαθοσφαιριστές Λούκα Ντόντσιτς και Ζόραν Ντράγκιτς να παίζουν πόκερ με μέλη άλλων αποστολών. Ο τελευταίος, δε, κρατάει στο χέρι του και ναργιλέ. Το γεγονός ανησύχησε ιδιαίτερα τους Ιάπωνες διοργανωτές, που φοβούνταν εξ αρχής για διασπορά του ιού COVID-19 και για αυτό θέσπισαν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Δεν αποκλείεται να προκύψει πρόβλημα ακόμα και με αποβολή αθλητών και αθλητριών από το Ολυμπιακό Χωριό, εξαιτίας της παραβίασης των κανόνων, στην προσπάθεια που κάνουν άπαντες να παραμείνουν «καθαροί» από κορονοϊό οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Οργανωτική Επιτροπή, πάντως, προς το παρόν δεν έχει πάρει επίσημα θέση για το συμβάν, παρά το σάλο που προκλήθηκε. Ξεκαθαρίζουμε πως η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται στο Ολυμπιακό Χωριό, όχι όμως κι η ανάμιξη αθλητών και αθλητριών από άλλες χώρες. Το μέτρο χαρακτηρίστηκε εξ αρχής ακραίο και, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, δεν τηρείται. H 30χρονη γκαρντ, από την πλευρά της, ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσίευση των φωτογραφιών κι έσπευσε να εξηγήσει: «Έχουμε γνώση της πανδημικής κατάστασης και ενδιαφερόμαστε για την προστασία της υγείας. Περνάμε διαρκώς τεστ και σεβόμαστε τα πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις ιαπωνικές αρχές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ