18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Και τα… ρομπότ κάνουν λάθη (vids)

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την παράσταση δεν έκλεψαν μόνο οι ΗΠΑ, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες, αλλά και ο CUE.

Στη «Saitama Super Arena» συμμετείχαν συνολικά 24 ομάδες, μαζί με το... ρομπότ της Toyota, το οποίο δοκίμασε πολλές φορές τις δυνατότητές του στο σουτ και τις περισσότερες ευστόχησε. Κάποιες άλλες, όμως, δεν βρήκε στόχο όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί...

Ο CUE 3 AI, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει ύψος 2,08μ. και βάρος περίπου 75 κιλά. Αναπτύχθηκε ως εγχείρημα… ελεύθερου χρόνου στο εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της Toyota Engineering Society, στην Ιαπωνία, και είναι αποτέλεσμα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης. Οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν από το Σακουράγκι Χαναμίτσι, πρωταγωνιστή του μάνγκα «Slam Dunk». Προς το παρόν δεν μπορεί να κινηθεί, απλώς σουτάρει, έχοντας τοποθετημένους αισθητήρες στον κορμό και κάμερα στο ένα μάτι του, γύρω από τη μύτη, για να κρίνει την ακριβέστερη απόσταση μεταξύ της θέσης ρίψης και του καλαθιού. Η εκπαίδευσή του περιελάμβανε περισσότερα από 200.000 σουτ.

Οι επιδόσεις του μπήκαν και στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες, για τις περισσότερες βολές που έχει εκτελέσει ανθρωποειδές σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς ευστόχησε σε 2020 βολές μέσα σε 6 ώρες και 35 λεπτά. Φοράει το νούμερο 95 στη φανέλα του, γιατί το 9 είναι ομώνυμο του CUE στα ιαπωνικά και το 5 γιατί τόσες εκδόσεις του προηγήθηκαν, στην αναζήτηση των δημιουργών του για το τέλειο καλάθι.

https://www.youtube.com/watch?v=L47nxA3hnK4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ