17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες (Γ): Επιβλητική Ιαπωνία, θαύμα για την Αυστραλία! (vids)

Σε μία πολύ γεμάτη ημέρα, την τελευταία της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, οριστικοποιήθηκαν οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Ολυμπιακού Τουρνουά Γυναικών , με το μεγάλο θαύμα της Αυστραλίας να ξεχωρίζει!

Τέσσερα παιχνίδια και 6 ανοικτές θέσεις είχε το μενού της Δευτέρας, για το Ολυμπιακό Τουρνουά Γυναικών. Ο πρώτος αγώνας της ημέρας ήταν αυτός της Ιαπωνίας με τη Νιγηρία, στον οποίο οι διοργανώτριες επικράτησαν κατά κράτος των Αφρικανών με 102-83. Η νίκη αυτή τους έδωσε το εισιτήριο για τους 8 και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς συνδυάστηκε με εντυπωσιακές επιδόσεις και ρεκόρ. Η Ιαπωνία πέτυχε 19 τρίποντα στην αναμέτρηση, ενώ η Ρούι Ματσίντα ισοφάρισε το Ολυμπιακό ρεκόρ για ασίστ σε ένα παιχνίδι, μοιράζοντας 15.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=HDOgf7eCBGE

 

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, ήταν η ώρα του μεγάλο φαβορί, των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες υποδέχθηκαν την δυναμική Γαλλία. Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, οι Αμερικάνες επικράτησαν με 93-82 και συνέχισαν αήττητες την πορεία τους προς ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο. Απόλυτη πρωταγωνίστρια ήταν η Έιτζα Ουίλσον, η MVP των HΠΑ μέχρι στιγμής, η οποία τελείωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από κοντά ήταν με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ η Μπρεάνα Στούαρτ.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τον αγώνα:

Στο παιχνίδι που έκρινε την κορυφή στον τρίτο όμιλο, η Κίνα επικράτησε του Βελγίου και τελείωσε την πρώτη φάση αήττητη και με όλο το... μομέντουμ δικό της. Απέναντί της βέβαια βρήκε ένα Βέλγιο που συνεχίζει να στέκεται εξαιρετικά στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακού Αγώνες. Η Έμμα Μίσεσμαν για άλλο ένα παιχνίδι ήταν φοβερή, σκοράροντας 24 πόντους, όμως οι Κινέζες, με πρωταγωνίστρια τη Γουέρου Λι, συνεχίζουν να δείχνουν ότι μπορούν να κυνηγήσουν ένα μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=W0idYVK8ZUA

Τέλος, το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας, όπως εξελίχθηκε, ήταν αυτό μεταξύ της Αυστραλίας και του Πουέρτο Ρίκο. Η ομάδα από την Ωκεανία χρειαζόταν νίκη με +24 για να πάρουν την πρόκριση στους 8 ως καλύτερες τρίτες και το κατάφεραν με τον πλέον δραματικό τρόπο, καθώς κέρδισαν για 27 πόντους την ομάδα από την Αμερική! Η μεγάλη αυτή επικράτηση, με το τελικό 96-69 τους έδωσε την πρόκριση και άφησε εκτός συνέχειας την ομάδα του Καναδά, με την ομάδα της Ελληνοκαναδής κόουτς, Λίζας Θωμαΐδη, να παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής.

https://twitter.com/FIBA/status/1422190903653847048



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ