16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οκερέαφορ στο Basketa: «Θα… τα πούμε στην Αθήνα με τον Ουέμπερ»

Ο Μπριάντε Ουέμπερ προβάρει τα «ερυθρόλευκα» και ένας πρώην συμπαίκτης του στο κολλέγιο, που παίζει επίσης στα μέρη μας, ο Τέντι Οκερέαφορ, «ακτινογραφεί» για το Basketa.gr την προσωπικότητα του αθλητή που εμπιστεύτηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται, ότι βρήκε τον παίκτη που έψαχνε για την περιφερειακή του γραμμή, στο πρόσωπο ενός NBAer με τις δικές του περγαμηνές. Η απόκτηση του Μπριάντε Ουέμπερ μένει μονάχα να ανακοινωθεί και στο λιμάνι ευελπιστούν σε μια πραγματική ενίσχυση της περιφερειακής τους γραμμής, με τον Αμερικανό γκαρντ να δοκιμάζει την εμπειρία της Ευρώπης, σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν για τους Πειραιώτες.

Τι είναι αυτό, όμως, που μπορεί να φέρει για το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ ο 26χρονος «άσος»; Ποια είναι η προσωπικότητα, που αναμένεται σύντομα να βρεθεί στην χώρα μας κι έκανε ακόμη και τον Ντουέιν Ουέιντ να σχολιάσει με το δικό του τρόπο τη μεταγραφή; Τις απαντήσεις δίνει ένας άλλοτε συμπαίκτης του για δύο χρόνια στο κολλέγιο του VCU (2011-2013), με τον Τέντι Οκερέαφορ να «σκιαγραφεί» για το Basketa.gr το νέο απόκτημα των «ερυθρολεύκων».

«Ο Μπριάντε είναι πολύ καλός άνθρωπος, φέρνει πάντοτε θετική ενέργεια στους υπόλοιπους και σε διασκεδάζει με την καλή έννοια. Είναι ένας ωραίος τύπος και μια ευχάριστη ύπαρξη σε μια ομάδα», ανέφερε αρχικά ο «άσος» του Χολαργού, σχολιάζοντας την προσωπικότητά του, για να συμπληρώσει με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ότι «όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ως παίκτης, προσδίδει πάθος και την ενέργεια, που ανέφερα, στο παιχνίδι της ομάδας, με ένταση στην άμυνα. Είναι ο καλύτερος αμυντικός, που γνωρίζω, είναι αθλητικός και γρήγορος, κερδίζει τα ριμπάουντ και μπορεί να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Για την επίθεση, αυτό που ξέρει να κάνει είναι να δημιουργεί προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του, έχοντας καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βελτιώνει το σουτ του, ιδιαίτερα από μέση απόσταση. Πιστεύω, ότι τα ταιριάξει καλά με Σπανούλη και Γκος».

Ο Βρετανός γκαρντ θεωρεί πολύ καλή την κίνηση του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει, καθώς πιστεύει πως «είναι, όπως είπα, ένας παίκτης με πολλή ενέργεια. Θα αλλάξει το ρυθμό για τον Ολυμπιακό και είναι μια καλή κίνηση για την Ευρωλίγκα και, φυσικά, το πρωτάθλημα». Ο ίδιος, πάντως, δεν ξεχνά την φιλία τους από το κολλέγιο και τις επαφές που διατηρούν από τότε, ανυπομονώντας να τον δει στην Αθήνα. «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Λονδίνο με μερικές μέρες άδειας, λόγω της διακοπής, αλλά όταν γυρίσω τη Δευτέρα (11/2), ελπίζω να είναι κι αυτός στην Αθήνα. Είμαστε καλοί φίλοι και ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά, όταν έχουμε χρόνο», ανέφερε.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής, θελήσαμε να μάθουμε την άποψή του για την έως τώρα πορεία της Μεγάλης Βρετανίας. Η Εθνική του ομάδα επιχειρεί, μέσω προκριματικών, να περάσει στο Ευρωμπάσκετ 2021, ενώ πριν από λίγο καιρό ήταν αντίπαλος της δικής μας Εθνικής στα «παράθυρα» της FIBA. «Έχουμε, θεωρώ, πιθανότητες να περάσουμε στο Ευρωμπάσκετ. Μπορούμε να νικήσουμε και την Αυστρία, σε ένα δύσκολο όμιλο, παίζοντας όμως σε υψηλό επίπεδο. Περιμένουμε περισσότερα πράγματα από τους εαυτούς μας», ήταν η απάντησή του.

Δεν παραλείψαμε κι ένα ακόμη ερώτημα, αφού την ώρα της κουβέντας ο ίδιος βρισκόταν στο Λονδίνο, έχοντας εξασφαλίσει άδεια από τον Χολαργό. Αθήνα ή Λονδίνο, λοιπόν; «Τώρα αγαπημένη μου είναι η Αθήνα (γέλια). Είναι πολύ πιο φθηνή πόλη και στην Ελλάδα νιώθω, ότι απολαμβάνεις τη ζωή περισσότερο από ό,τι συμβαίνει στο Λονδίνο. Δεν έχουμε τον ίδιο τρόπο ζωής, με την έξοδο για καφέ για ώρες ή την νυχτερινή ζωή. Θα ήθελα να παίξω περισσότερα χρόνια εδώ, είναι από τα αγαπημένα μου μέρη στην Ευρώπη», είπε ο Οκερέαφορ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ