24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι 8+1 «κανονιέρηδες» της Euroleague!

Η Euroleague βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο για την ανάδειξη της τελικής 8άδας που θα καταφέρει να παίξει στα φετινά playoff και σημαντικό ρόλο θα παίξει η εκτελεστική δεινότητα των ομάδων από τα 6,75μ. Ο τρόπος παιχνιδιού των ομάδων τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στο περιφερειακό σουτ και το τρίποντο έχει γίνει ένα από τα βασικότερα στοιχεία που κρίνουν τις αναμετρήσεις.

Το basketa.gr σας παρουσιάζει τους 8+1… bombers που έχουν βάλει... φωτιά στα αντίπαλα καλάθια:

Νιλς Γκιφάι (Άλμπα Βερολίνου 53,33%)

Ο γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου αποτελεί ένα από τα βασικά… όπλα των Γερμανών στην συμπαθητική πορεία που πραγματοποιούν στην φετινή διοργάνωση. Βασικό στοιχείο του παιχνιδιού του αποτελεί το μακρινό σουτ, στο οποίο έχει στηρίξει την καριέρα του. Φέτος έχει το εκπληκτικό 53,33% με 24/45 σουτ, όντας 1ος στην σχετική λίστα.

Στεφάν Γιόβιτς (Χίμκι-53,33%)

Ο έμπειρος Σέρβος πλέι μέικερ ξέρει να μοιράζει το παιχνίδι της ομάδας του πολύ καλά. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό πασέρ που τελειώνει τις σεζόν με πολύ υψηλά ποσοστά στις ασίστ και οι Ρώσοι τον απέκτησαν ως τον ιδανικό παρτενέρ του Αλεξέι Σβεντ. Ωστόσο, σε μία ομάδα που σουτάρει πολύ δε θα μπορούσε να μην αναπτύξει και αυτό το χαρακτηριστικό. Έτσι φέτος έχει 16/30 τρίποντα και με 53,33% οδηγεί μαζί με τον Γκιφάι την κούρσα των… κανονιέρηδων της Euroleague.

Μελίχ Μαχμούτογλου (Φενέρμπαχτσε-51,67%)

Ένας από τους παλαιότερους παίκτες της ομάδας του Ομπράντοβιτς κι ένας από τους λίγους που έχει κρατήσει το επίπεδο που μας είχε συνηθίσει σε όλη την καριέρα του είναι ο Τούρκος γκαρντ. Με 31/60 τρίποντα είναι για άλλη μία φορά… καυτός από τα 6,75μ. αποτελώντας τεράστια απειλή για τις αντίπαλες άμυνες.

Αντώνης Κόνιαρης (Ολυμπιακός-51,61%)

Ο νεαρός Έλληνας γκαρντ παίρνει την πρώτη ευκαιρία στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και φαίνεται να ανταπεξέρχεται εξαιρετικά, παρά το όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα των Πειραιωτών. Ο Κόνιαρης σε 31 προσπάθειες πίσω από την γραμμή του τριπόντου έχει ευστοχήσει στις 16, έχοντας πάνω από 51%, αποδεικνύοντας πως είναι κίνδυνος… θάνατος από μακρινή απόσταση.

Άντονι Γκιλ (Χίμκι-51,22%)

Ακόμα ένας παίκτης των Ρώσων στην συγκεκριμένη λίστα και μάλιστα ψηλός, γεγονός που δείχνει πολλά για τον τρόπο λειτουργίας της Χίμκι στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ έχει σκοράρει 21/41 τρίποντα δημιουργώντας μπελάδες στους αντίπαλους ψηλούς που δεν ξέρουν πώς να προφυλαχτούν.

Άντονι Ράντολφ (Ρεάλ-50%)

Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητας της «Βασίλισσας». Ο φόργουορντ των Μαδριλένων αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μονάδες της ομάδας προσφέροντας τα μέγιστα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ωστόσο, σημαντικό στοιχείο αποτελεί η δυνατότητά του να απειλεί από κοντινή, μέση, αλλά και μακρινή απόσταση, γεγονός που του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι σε μονοδιάστατους φόργουορντ που επωμίζονται το μαρκάρισμά του. Έχοντας φέτος 44/88 τρίποντα δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αποτελώντας τεράστια απειλή για τις αντίπαλες άμυνες.

Πέττερι Κόπονεν (Μπάγερν-50%)

Ο έμπειρος γκαρντ της Μπέγερν  μπορεί να έχει πλέον ρόλο ρολίστα, αλλά δεν παύει να είναι λίρα… εκατό, κυρίως από τα 6,75μ. Ο Φινλανδός είναι σε καλή κατάσταση και όποτε βρίσκει ευκαιρία αποδεικνύει πόσο πολύτιμος μπορεί να γίνει για τους Βαυαρούς τιμωρώντας 34 από τις 68 φορές που του επέτρεψαν οι αντίπαλοι αμυντικοί να εκτελέσει.

Κρις Σίνγκλετον (Εφές-50%)

Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού δεν διάγει τις καλύτερες μέρες του στην Εφές, ωστόσο παραμένει μία σημαντική απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Με 25/50 τρίποντα αποδεικνύει πως δε μπορεί να περνά απαρατήρητος, καθώς ακόμα και στην κακή του μέρα είναι ικανός να… σκοτώσει και από μακριά.

Σέιν Λάρκιν (Εφές-Σέιν Λάρκιν-49,2%)

Ο μόνος της λίστας με κάτω από 50%, αλλά δε θα μπορούσαμε να μην τον συμπεριλάβουμε. Ο για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές MVP της διοργάνωσης και κατά πάσα πιθανότητα και ολόκληρης της κανονικής περιόδου είναι σεληνιασμένος. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει σκοράρει 56/114 τρίποντα και όλοι οι προπονητές προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους να τον σταματήσουν. Ωστόσο μοιάζει αδύνατο, αφού πέρα από φαρμακερό σουτ, έχει και απίστευτη ταχύτητα και έκρηξη στο πρώτο βήμα, γεγονός που του επιτρέπει να φτάνει άνετα ως το καλάθι.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ