22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι 40 κορυφαίοι στην ιστορία του ΝΒΑ!

Το ΑΒΑ ήταν ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ στις ΗΠΑ, που ιδρύθηκε το 1967 και αποδείχθηκε ιδιαίτερα βραχύβιο, καθώς δέκα χρόνια αργότερα συγχωνεύτηκε με το ΝΒΑ. Πρόλαβαν, όμως, και αγωνίστηκαν σε αυτό ορισμένοι από τους θρύλους του παγκόσμιου μπάσκετ, όπως ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο Τζούλιους Έρβινγκ και άλλοι.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη συγχώνευση του ΝΒΑ με το ΑΒΑ. Με αυτή την ευκαιρία ο Τιμ Μπόντεμπς αξιολόγησε για λογαριασμό της Washington Post όλους τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ΜΟΝΟ στο ΝΒΑ αυτά τα 40 χρόνια και έφτιαξε τη λίστα με τους 40 καλύτερους παίκτες. Την παρουσιάζει δε με έναν καταπληκτικό τρόπο στην ιστοσελίδα της Washington Post και αξίζει τον κόπο να τη δείτε. 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους 40 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ.

Τι προκύπτει από αυτή τη λίστα;

Α) Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πράγματι ο διάδοχος του Μάικλ Τζόρνταν και ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να συγκριθεί στα ίσια μαζί του. Ο Τζόρνταν είναι φυσικά νούμερο 1 στη λίστα, αλλά ο Τζέιμς είναι το νούμερο 2 με παρόμοιες στατιστικές επιδόσεις και μόνο μια μικρή υστέρηση σε τίτλους.

Β) Ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος συγκαταλέγεται στο Top-10 της λίστας (στο νούμερο 10). Είναι μάλιστα ο μοναδικός Ευρωπαίος.

Γ) Παίκτες όπως ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και ο Τζούλιους Έρβινγκ αδικούνται από τη θέση τους σε αυτή τη λίστα, διότι είχαν να επιδείξουν πολλά καλά χρόνια μπάσκετ και στο ΑΒΑ. Τα καθαρά χρόνια τους στο ΝΒΑ είναι λιγότερα και αυτό τούς ρίχνει στη σύγκριση. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ