16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι 25 ασίστ που έγραψαν ιστορία

Η δια περιπάτου νίκη του Ολυμπιακού στη Ρωσία επί της Χίμκι ήταν ο ιδανικότερος τρόπος για να αρχίσει η σεζόν στην Ευρωλίγκα. Δεν ήταν όμως μόνο το αποτέλεσμα και η έκταση της νίκης αυτής που δημιούργησαν αίσθημα ικανοποίησης. Στο αποψινό παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι ήταν πρωτίστως δημιουργικοί και πολυφωνικοί.

 


Οι 25 ασίστ αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο το πρώτο συμπέρασμα. Ο Ολυμπιακός έβγαλε συνεργασίες, είχε δημιουργικότητα στο παιχνίδι του και είναι χαρακτηριστικό ότι ισοφάρισε την 5η μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας του στη διοργάνωση.

 


Αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σημειωθεί ότι είναι η 2η μεγαλύτερη που είχε σε εκτός έδρας παιχνίδι της Ευρωλίγκα. Περισσότερες από τις αποψινές, 25 ασίστ, είχε μόνο στις 6 Δεκεμβρίου 2012 στην Κροατία απέναντι στην Τσεντεβίτα (27). Είναι επίσης αξιοσημείωτο το ότι οχτώ από τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ντέιβιντ Μπλατ είχαν συμμετοχή σε αυτό το ρεκόρ.

 

 


Ξέχωρα όμως από το επίτευγμα αυτό, ένα από τα “παράσημα” με τα οποία θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός από τη Μόσχα είναι η πολυφωνία στο επιθετικό παιχνίδι του. Είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και οχτώ παίκτες με τουλάχιστον οχτώ πόντους.

 


Ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο μοιράστηκε το παιχνίδι στην επίθεση, είναι το γεγονός ότι οχτώ από τους 11 που χρησιμοποιήθηκαν, εκδήλωσαν τουλάχιστον επτά από τις 78 κατοχές που είχαν οι ερυθρόλευκοι. 11 είχε ο Σπανούλης, 10 ο ΛεΝτέι, από εννιά Στρέλνιεκς, Μιλουτίνοφ, από οχτώ Βεζένκοφ, Πρίντεζης και από επτά Ουίλιαμς-Γκος και Τίμα. Οχτώ παίκτες είχαν μεγάλη συμμετοχή στις κατοχές του Ολυμπιακού και για να γίνει ακόμη πιο εύκολα αντιληπτή η σημασία της πολυφωνίας που έδειξε, είναι το γεγονός ότι από την άλλη πλευρά ο Αλεξέι Σβεντ εκδήλωσε τις 29 από τις 72 κατοχές της Χίμκι.

 


24 διαφορετικές πεντάδες

 

Μία ακόμη παράμετρος της αποψινής νίκης που έχει τη σημασία της, είναι οι διαρκείς εναλλαγές προσώπων και σχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του 40λέπτου, ο Ντέιβιντ Μπλατ χρησιμοποίησε 24 διαφορετικές πεντάδες την ώρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε μόνο 16. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από αυτές τις 24 πεντάδες, καμία δεν έμεινε στο παρκέ για περισσότερο από 4:45 λεπτά. Ήταν εκείνη των Ουίλιαμς-Γκος, Σπανούλη, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ που ήταν και η πιο παραγωγική αφού όσο έμεινε στο παρκέ έκανε επιμέρους σκορ 14-5.


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ