27.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Οι 25 αποχρώσεις του… Γκρέι (pics)

Το Λαύριο έκανε... παρέλαση μέσα στην έδρα του Ρεθύμνου νικώντας με 95-73, χάρη στους 25 του εκπληκτικού Στίβεν Γκρέι, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι για ένα ημίχρονο όμως. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι είχαν ισχνό προβάδισμα (23-22), όμως στο φινάλε του ημιχρόνου η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ήταν εκείνη που είχε πάρει... κεφάλι, καθώς πήγε στα αποδυτήρια με το 40-35 υπέρ της.

Στην τρίτη περίοδο έμελλε να κριθεί και ο αγώνας. Οι φιλοξενούμενοι έστησαν πάρτι και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά κυρίως στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν τριάντα πόντους σε αυτό το διάστημα της αναμέτρησης και ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου στο 30' έγραφε 70-51.

Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια στο ξεκίνημα της τελευταλιας περιόδου μειώνοντας σε 79-67 όμως πλέον ήταν πολύ αργά. Με το «διπλό» αυτό το Λαύριο έκανε το ρεκόρ του 2-2 και προσπέρασε τους Κρητικούς που έμειναν στο 1-3.

Ο... σημαιοφόρος: Παρέλαση έκανε στο γήπεδο του Ρεθύμνου ο Στίβεν Γκρέι. Ο Αμερικανός γκαρντ έπαιξε 26'32'' και σε αυτό το χρονικό διάστημα αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους κι έξι τρίποντα, ενώ είχε συνολικά 9/14 σουτ.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα ριμπάουντ και τα τρίποντα εξηγούν την εικόνα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν 43 «σκουπίδια» έναντι 25 του Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα σούταραν εξαιρετικά έξω από τη γραμμή των 6,75μ, καθώς ευστόχησαν σε 12/23 προσπάθειές τους και είχαν ποσοστό 52%. Την ίδια στιγμή το Ρέθυμνο είχε μόλις 9/27, δηλαδή 33%.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε εικόνες από το γήπεδο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ