25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι φωνές του κόουτς έφτασαν μέχρι το ΟΑΚΑ…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου όταν ο Αρης μείωσε από τους 21 πόντους στους 15, ίσως να ξάφνιασε του μη μυημένους.
Δεν είχe όμως να κάνει σε τίποτα με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ηταν ένα «καμπανάκι» τελικού από τον κόουτς του Ολυμπιακού που απλά θέλησε να ξυπνήσει τους παίκτες του και να τους θυμίσει τι έχουν μπροστά τους.


Ο πληγωμένος εγωϊσμός των παικτών του Παναθηναϊκού, που είναι ικανός να συσπειρώσει ακόμα και την πιο διαλυμένη ομάδα σε ένα μονό στην αλάνα της γειτονιάς.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ομάδα γαλουχημένη στο να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους όπως το τριφύλλι.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά τι σημαίνει οι δικοί του παίκτες να έχουν ζήσει τη γιορτή του φάιναλ φορ την ώρα που οι συνάδελφοί τους στον Παναθηναϊκό επέστρεφαν – οι περισσότεροι – αποκλεισμένοι με πούλμαν από την Πόλη.


Αυτή τη στιγμή κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού (οι περισσότεροι) έχουν να αποδείξουν πολλά πάνω απ’ όλα στους εαυτούς τους και αυτό θέλει να προλάβει ο κόουτς των Ερυθρολεύκων.
Προσπαθεί να θωρακίσει ψυχικά και πνευματικά τους παίκτες του για να κρατήσουν αλώβητη την έδρα τους.

Οι Ερυθρόλευκοι επί εποχής μόνο των αδελφών Αγγελόπουλων (απο το 2009 δηλαδή) πήραν για 7η φορά τα τελευταία 9 χρόνια το πλεονέκτημα έδρας από τον Παναθηναϊκό.
Από τις προηγούμενες έξι όμως , μόνο το 2012 και το 2015 κράτησαν αυτό το αβαντάζ από το πρώτο παιχνίδι και έφταναν τελικά στον τίτλο.

Τέσσερις στις έξι φορές έχασαν το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ (2009, 2011, 2013 και 2016) και μόνο μια φορά κατάφεραν και επανήλθαν, πέρυσι χάρις στην...Σπανουλιάδα.
Αφού καθάρισε τη σειρά ο αρχηγός του Ολυμπιακού με εκπληκτικά buzzer beater τρίποντα στο ΟΑΚΑ και καταλυτική εμφάνιση στον 3ο τελικό στο ΣΕΦ.
Ο τελικός της Κυριακής, αντίθετα ίσως από ότι πιστεύουν πολλοί βλέποντας το μομέντουμ των δύο ομάδων (προβλέποντας άνετο άσο) θα είναι ένα ακόμα ντέρμπι αίμα και άμμος όπου η πιο σκληρή ομάδα θα επιβιώσει μέχρι την επόμενη κόντρα.

Υ.Γ. Σε λίγες ώρες κυκλοφορούν τα εισιτήρια του 1ου τελικού θα γίνει...μακελειό ποιός θα πρωτοπάρει.
Προσωπικά στη θέση των προέδρων του Ολυμπιακού θα έδινα προτεραιότητα και τις καλύτερες θέσεις σε αυτούς τους 2500-3000 που βρέθηκαν στο γήπεδο με τον Αρη για να τιμήσουν τη πορεία αυτών των παιδιών και του τεχνικού τίμ μέχρι τον τελικό της πιο δύσκολης Ευρωλίγκας όλων των εποχών.
Δυστυχώς το ΣΕΦ γίνεται έδρα σε πολύ λίγες περιπτώσεις και ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει εκτιμήσει ακόμα στο βαθμό που αξίζει στην ομάδα (παίκτες και προπονητικό τίμ) τα κατορθώματά της.
Η εικόνα στον πρώτο αγώνα μετά το φάιναλ φορ στις εξέδρες ήταν αποκαρδιωτική τουλάχιστον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ