24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι φανέλες αποκτούν φωνή

Η Ευρωλίγκα υιοθέτησε άλλη μία κίνηση του ΝΒΑ φέτος με τα κοινωνικά μηνύματα στις εμφανίσεις των παικτών. Στην 3η και στην 4η αγωνιστική θα κάνει ένα βήμα παραπάνω με παίκτες να επιλέγουν τα δικά τους μηνύματα, διευρύνοντας τη σχετική λίστα.

Η καμπάνια που γίνεται από κοινού από την Ευρωλίγκα και την Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας το "Not in Our World" βασίζεται στις κοινές αξίες των δύο πλευρών όπως αναφέρεται σχετικά στο σάιτ της διοργάνωσης: Μάχη ενάντια στον ρατσισμό, ενάντια στις διακρίσεις, ενάντια στην ανισότητα και ενάντια στη μη ανοχή.

Ομάδες και παίκτες αποφάσισαν να υιοθετήσουν φράσεις όπως #FIGHTRACISM, Equality, #NotInOurWorld, Rot Gegen Rassismus (Red against Racism), Justice, Freedom, By Any Means Necessary and Stronger Together.

Κάποιοι παίκτες θα μεταφέρουν ένα ξεχωριστό μήνυμα στις φανέλες τους, στη θέση που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται τα ονόματά τους. στην 3η και στην 4η αγωνιστική. Ανάμεσα στις επιλογές είναι τα Unity, End Discrimination, End Racism, Respect All, Humanity, End Human Trafficking, Peace, Enough, I Can't Breathe and We Are One.

Ο επίλογος της σχετικής ανακοίνωσης αναφέρει πως "η ανάγκη να υψώσουμε όλες τις φωνές μας για να προωθήσουμε την ανοχή δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη και η Ευρωλίγκα είναι περήφανη να στέκεται δίπλα στην Ένωση Παικτών καθαρά ενάντια στον ρατσισμό, τις διακρίσεις, την ανισότητα και τη μη ανοχή. #NotInOurWorld".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ