23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι υψηλοί στόχοι του Ιράκ (pics)

Το Ιράκ δεν έχει προκριθεί ποτέ, στην ιστορία του, σε Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά ίσως ήρθε η ώρα να το κάνει το 2019 στην Κίνα.

Στα προκριματικά, στους τέσσερις αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, μετράει μόλις μία νίκη και ισοβαθμεί στην τελευταία θέση του Δ’ Ομίλου της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας με το Κατάρ, ενώ 3-1 έχουν Ιράν και Καζακστάν. Αυτό, όμως, δεν αποθαρρύνει τους παίκτες του που στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA θα παίξουν με το Καζακστάν (29/06) και το Κατάρ (02/07) στην Ντόχα κι ελπίζουν τα αποτελέσματα να έρθουν έτσι που θα τους επιτρέψουν να περάσουν στην επόμενη φάση.

«Δεν θα στηριχθούμε στην τύχη. Θα δημιουργήσουμε την ευκαιρία, θα παλέψουμε για να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Το Ιράκ θα είναι στην Κίνα το 2019», δήλωσε γεμάτος αισιοδοξία ο Αλί Ισμαΐλ, για να προσθέσει: «Το να παίζεις για την Εθνική είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή. Προσωπικά, η κλήση μου στην ομάδα ήταν το πρώτο βήμα για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανοίγει το δρόμο, συμβάλλει στην εξέλιξη των παικτών, σε βοηθάει να περάσεις στο επόμενο επίπεδο επαγγελματισμού. Με τη συμμετοχή μου στην Εθνική γίνομαι μέλος του παγκόσμιου μπάσκετ και της ανάπτυξής του σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το νέο σύστημα των προκριματικών, όπως διεξάγεται από φέτος ύστερα από σχετική απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τον 28άχρονο φόργουορντ. Εξάλλου, όπως συμπλήρωσε: «Είναι εξαιρετικό, επειδή δίνει τη δυνατότητα στους φιλάθλους να δουν την Εθνική τους, μες στο "σπίτι" της, κι αυτό ήταν μέχρι τώρα κάτι σπάνιο. Φυσικά, το να αγωνίζεσαι μπροστά στον κόσμο σου σού δίνει έξτρα κίνητρο για τη νίκη. Οι φίλαθλοι είναι η δύναμη της Εθνικής. Εμείς, ως παίκτες, είμαστε "οικογένεια". Εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλον και είναι καθήκον μου, ως ηγέτης που είμαι, να ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου».

Όσον αφορά στο πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, σε μια χώρα που δεν έχει ιδιαίτερη παράδοση, εξήγησε: «Παίζω από τα παιδικά μου χρόνια εξαιτίας του πατέρα μου, ο οποίος με βοήθησε πολύ. Δεν έχω λόγια να σχολιάσω την αγάπη του για το μπάσκετ. Υπήρξαν πολλοί παίκτες, στην καριέρα μου, που με βοήθησαν και μου μετέδωσαν την εμπειρία τους. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί με στήριξαν και με έκαναν αυτόν που είμαι σήμερα. Θα τα καταφέρουμε και για εκείνους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ