19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι τρεις εναλλακτικές του Ρεθύμνου

Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του Ρεθύμνου είχαμε την Παρασκευή (05/06) στο «Μελίνα Μερκούρη», με αρκετούς φίλους της ομάδας να δίνουν το παρών.

Ο Κωστής Ζομπανάκης αποχώρησε από τα κοινά της ομάδας, η οποία καλείται τώρα να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την «επόμενη ημέρα». Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι τρεις επιλογές που υπάρχουν, από την παραμονή στην Basket League μέχρι την ολική επανεκκίνηση, με τους Κρητικούς να επιχειρούν να κάνουν νέα αρχή από το Τοπικό. Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου, που χρειάζεται ανακαίνιση.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ Γιάννης Καλαϊτζάκης στάθηκε στους τρεις δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους και θα πρέπει να αποφασίσουν -άμεσα- ποιον θα ακολουθήσουν:

-Το Ρέθυμνο να παραμείνει στην Basket League, ως ΚΑΕ. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί ποιοι θα αναλάβουν το οικονομικό βάρος, με το ποσό της εγγυητικής να έχει οριστεί από τον ΕΣΑΚΕ στα 200.000 ευρώ, ενώ το ελάχιστο μπάτζετ ανέρχεται στα 800.000 ευρώ.
-Το Ρέθυμνο να υποβιβαστεί οικειοθελώς στη Β’ Εθνική. Το κόστος είναι μικρότερο, εν συγκρίσει με την πρώτη περίπτωση, με την ομάδα να γίνεται και πάλι ερασιτεχνική. Ωστόσο, η προθεσμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα λήγει στις 12 Ιουνίου, οπότε η σχετική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί άμεσα.
-Το Ρέθυμνο να υποβιβαστεί οικειοθελώς στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ. Σε αυτήν την περίπτωση οι Κρητικοί θα δώσουν, παράλληλα, έμφαση στα τμήματα υποδομής τους.

Παράλληλα, εκφράστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα του γηπέδου. Το «Μελίνα Μερκούρη» χρειάζεται ανακατασκευή, με το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη να εξηγεί πως η χωρητικότητά του μπορεί να φθάσει μέχρι και τους 1.800 θεατές, βάσει των οικοδομικών γραμμών. Η αύξηση δεν είναι μεγάλη, αλλά επιβάλλεται να γίνει, μαζί με την πλήρη ανακαίνισή του. «Το όνειρο του γηπέδου δεν το εγκαταλείπουμε», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν, επίσης, ο α’ αντιπρόεδρος Μανώλης Γιαννούλης, ο β’ αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος, τα μέλη Ηρακλής Μανουκαράκης και Σταύρος Καπετανάκης, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρώην πρόεδρος Νίκος Σαραντινός, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Κοκολάκης και αρκετοί φίλαθλοι. Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και πώς μπορεί ο κόσμος να συνεισφέρει οικονομικά, βοηθώντας την ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν και σε άλλους συλλόγους και μπορεί να γίνει και στο Ρέθυμνο, με τον κόσμο να ορίζει με τις πράξεις του το μέλλον.

Πηγή: Goodnet.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ