30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Τιτάνες ζουν στον Παλαμά

Οι Τιτάνες Παλαμά απέχουν ελάχιστα από την επιστροφή τους στην Β' Εθνική και ο προπονητής τους, Χάρης Φόρος μίλησε στο basketa.gr για μια ομάδα που σήκωσε κεφάλι, αμέσως μετά την πτώση της! 

Ισχυρές θεότητες της ελληνικής μυθολογίας, οι Τιτάνες έπαιζαν… μόνοι τους μέχρι ο Δίας (μαζί με τους Εκατόγχειρες και τους Κύκλωπες) βρεθεί στο διάβα τους. Νικητής στην κορυφή του Ολύμπου, καμάρωνε για την πτώση τους στα Τάρταρα αλλά στην κατηφόρα που είχαν πάρει, ορισμένοι εξ αυτών σταμάτησαν στην… Καρδίτσα. Κοινοί θνητοί πλέον, παίζουν μπάσκετ και κάνουν ευρέως γνωστή την περιοχή του Παλαμά! “Με την προσπάθεια τους μέσα στο γήπεδο και με τις εμφανίσεις που κάνουν τα παιδιά, αντικατοπτρίζουν στο έπακρο το όνομα της ομάδας” λέει ο Χάρης Φόρος. Τεχνικός στην ομάδα των Τιτάνων Παλαμά, κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο τους και “τα έχουμε πάει πολύ καλά, τόσο διοικητικά όσο κι αγωνιστικά και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι όλοι μας. Το ίδιο και ο κόσμος που μας στηρίζει. Και δεν το κάνει τώρα. 20 χρόνια τώρα οι Τιτάνες παίζουν στις Εθνικές κατηγορίες”.

Όταν ξέρεις να σηκώνεις… ανάστημα!

Πολύ λογικό! Με 19 νίκες σε 22 παιχνίδια, βρίσκονται στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της Γ' Εθνικής και απέχουν ελάχιστα από την άνοδο τους στην Β'. Από κει που “έπεσαν” έναν χρόνο πριν: “Οι εμφανίσεις που κάνουμε και τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει μέχρι στιγμής, μας δίνουν μεγάλη ικανοποίηση, μεγάλη αισιοδοξία. Βέβαια, μέχρι να βγούμε και μαθηματικά πρώτοι δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε αλλά ούτε και να γλεντάμε, απλά πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε όλη την χρονιά και τώρα στο φινάλε, ακόμα πιο σκληρά γιατί τώρα κρίνονται τα πάντα”. Σωστά! Άλλωστε κανείς δεν θυμάται αυτόν που έκανε ένα ρεκόρ, τον πρωταθλητή επαινούν άπαντες. Πολλώ δε όταν αυτός έχει καταφέρει να σηκώσει ανάστημα και κεφάλι μετά από μία άτυχη στιγμή, μετά από μία πτώση! “Η ομάδα είχε μπει σε ένα τέλμα με την περσινή χρονιά. Το καλοκαίρι μας ήταν δύσκολο, τόσο για τους διοικούντες όσο και για μένα. Έπρεπε να αποκαταστήσουμε το όνομα της ομάδας που είχε χαλάσει κάπως και με σωστές επιλογές, με κινήσεις μετρημένες, νομίζω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά. Η ομάδα, σίγουρα έχει παρόν και φροντίζει για το μέλλον της”.

Ντόπιο προϊόν

Ο Δήμος Παλαμά αριθμεί κοντά στα 16.000… κεφάλια. Μικρό νούμερο, μικρή περιοχή αλλά, επαρχία γαρ! Αρκετοί εξ αυτών ασχολούνται με τον αθλητισμό και ένα κέρδος των Τιτάνων, είναι πως ο κορμός του ρόστερ απαρτίζεται από ντόπιους! “Ένας από τους στόχους μας για φέτος και τον πετύχαμε, ήταν η ομάδα να απαρτίζετε από παιδιά της περιοχής κι ειδικότερα του Παλαμά, γιατί δεν σου κρύβω ότι λόγω των σφιχτών οικονομικών, δεν μπορούμε να ανοιγόμαστε πολύ σε θέματα παικτών. Είναι μεγάλο συν ότι η ομάδα δουλεύει καλά και σε επίπεδο ακαδημιών και υπάρχει μια φουρνιά από κάτω η οποία, σίγουρα τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα στελεχώσει την πρώτη ομάδα”.

Μοιάζει και είναι πολύ λογικό, παιδιά της περιοχής και γενικότερα της Θεσσαλίας να ασχολούνται με το μπάσκετ. Έχουν κάποιον να θαυμάζουν καθώς την κεντρική Ελλάδα, την λες και… μπασκετομάνα. “Η Θεσσαλία έχει παράδοση στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά στο μπάσκετ. Βλέπουμε αρκετές ομάδες όπως από την Λάρισα, την περιοχή της Αγιάς, τις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Νομίζω πως μπορεί η περιοχή να στηρίξει αρκετές ομάδες σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών γιατί υπάρχουν αρκετά παίκτες. Καλλιεργείται πολύ το άθλημα και σε επίπεδο ακαδημιών και αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ για να στελεχώσουμε τις ομάδες μας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ