27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Οι τελικοί στην σκακιέρα των προπονητών

Μία σειρά αγώνων με τις ιδιαιτερότητες αυτών που θα δώσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός από σήμερα, μία σειρά που οδηγεί στον τίτλο του πρωταθλητή, περιέχει έντονα το στοιχείο της προσωπικής κόντρας των δύο προπονητών που έχουν ξεχωριστό ρόλο.

 

Οι τελικοί δηλαδή είναι και «Σφαιρόπουλος vs Πασκουάλ». Ο ένας είναι πια «μπαρουτοκαπνισμένος» σε αυτά τα παιχνίδια και ειδικότερα σε αυτές τις σειρές αφού αυτή που θα αρχίσει σήμερα θα είναι η τρίτη του. Ο άλλος έχει μπροστά του την πρώτη του σειρά τελικών στην Ελλάδα αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ρούκι» με την εμπειρία που κουβαλάει από την Ισπανία.

 

Σε κάθε περίπτωση ο Τσάβι Πασκουάλ γίνεται ο 10ος ξένος προπονητής στην ιστορία των ελληνικών τελικών που θα κοουτσάρει σε αυτούς μειώνοντας τη διαφορά από τους Έλληνες που είναι 12. Η 10άδα των ξένων είναι... πολυεθνική αφού με τον Πασκουάλ, επτά διαφορετικές χώρες –πέραν της Ελλάδας- εκπροσωπήθηκαν στους τελικούς. Σε αυτή τη διαδικασία αγώνων λοιπόν συμμετείχαν δύο Ισραηλινοί (Σερφ, Γκέρσον), ένας Σέρβο-Έλληνας (Σάκοτα), ένας Σλοβένο-Ελληνας (Σούμποτιτς), τρεις Σέρβοι (Ομπράντοβιτς, Ιβκοβιτς, Μάλκοβιτς), ένας Κροάτης (Παβλίσεβιτς), ένας Λιθουανός (Καζλάουσκας) και τώρα ένας Ισπανός (Πασκουάλ).

 

Ο Σφαιρόπουλος συμμετέχοντας για τρίτη φορά σε σειρά τελικών θα «πιάσει» στην 5η θέση τον Λευτέρη Σούμποτιτς ενώ αν καταφέρει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον τίτλο, θα φτάσει στις εννιά νίκες τελικών και στην 3η θέση αυτής της λίστας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Κυρίως όμως θα βρεθεί στην 3η θέση της λίστας των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στα χρόνια της Basket League φτάνοντας τους τρεις, λιγότερους μόνον από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (11) και τον Γιάννη Ιωάννιδη (4).

 

Ο Πασκουάλ γίνεται ο 9ος προπονητής με τους οποίο πηγαίνει ο Παναθηναϊκός σε τελικούς πλέι οφ και εφόσον τον οδηγήσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος θα γίνει ο 5ος που θα το καταφέρει μετά τους Ομπράντοβιτς, Σούμποτιτς, Πεδουλάκη και Αλβέρτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ