18.1 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Οι σταρ δεν χωρούν στη Νιγηρία, μόνο οι μαχητές

Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, στην Κίνα, θέλει να προκριθεί η Νιγηρία και δουλεύει σκληρά για να τα καταφέρει.

Τα «λιοντάρια» βρίσκονται στην κορυφή του Β’ Ομίλου της Αφρικανικής Ζώνης με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θέλουν να δώσουν συνέχεια στην αήττητη πορεία τους στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι (29/06-01/07) στο Ντακάρ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αμπντού Εντιαγέ, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και νέα πρόσωπα σε τριήμερο προπονητικό καμπ που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων παικτών, δώδεκα εκ των οποίων παίζουν στο πρωτάθλημα της χώρας.

«Η εθνική ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους, καμία θέση δεν είναι εξασφαλισμένη. Μόνο οι καλύτεροι θα εκπροσωπήσουν τη Σενεγάλη. Θα ήθελα μια ανταγωνιστική ομάδα και χρειάζομαι παίκτες που μπορούν να ακολουθήσουν τη φιλοσοφία μου. Θέλω μια ομάδα μαχητών, όχι παίκτες-αστέρια», ανέφερε σχετικά ο 64χρονος προπονητής, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

 

Όσον αφορά στα συμπεράσματά του, για την κατάσταση των παικτών του, συμπλήρωσε: «Οι παίκτες δείχνουν καλύτερα, από τεχνικής άποψης, εν συγκρίσει με όσα είδα από εκείνους το Φεβρουάριο. Πάντα λέω στα παιδιά πως έχουν ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Για αυτό βρίσκονται εδώ. Χρειαζόμαστε, πάντως, δουλειά και να βελτιώσουμε την αμυντική τακτική μας, ασχέτως εάν η ομάδα δείχνει καλύτερη τώρα. Είμαι αισιόδοξος από όσα είδα. Οι κορυφαίοι παίκτες του εθνικού πρωταθλήματος ήταν εδώ και προσαρμόστηκαν άμεσα στις απαιτήσεις».

Το σημαντικότερο για τον Αμπντού Εντιαγέ, πάντως, δεν είναι η αγωνιστική απόδοση των Σενεγαλέζων διεθνών, παρά ο σεβασμός που δείχνει ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι το «κλειδί» σε μια επιτυχημένη ομάδα, σύμφωνα με τον ίδιο. «Σέβονται ο ένας τον άλλον, κάτι πολύ σημαντικό για τη συνοχή της ομάδας. Αυτό, για εμένα, είναι η βάση της ζωής. Θέλω παίκτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο για να κερδίζουν, παίκτες που γνωρίζουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στην Εθνική», κατέληξε ο ομοσπονδιακός προπονητής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ