22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι Ράπτορς αποτελούν εξαίρεση

Το Τορόντο τέθηκε σε γενική καραντίνα μέχρι και τις 30 Ιουνίου, ωστόσο από το έκτακτο μέτρο πρόληψης κατά της πανδημίας του κορονοϊού εξαιρούνται οι Ράπτορς.

Οι «πτερόσαροι» θα είχαν πρόβλημα εάν αποφασιζόταν να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα του ΝΒΑ κι εκείνοι δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη «Scotiabank Arena» όχι μόνο για τους αγώνες τους, αλλά ούτε καν για τις προπονήσεις τους. Οι καναδικές Αρχές και ο δήμαρχος της πόλης, Τζον Τόρι, επέβαλαν καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και την απαγόρευση οποιασδήποτε εκδήλωσης, όπως όμως διευκρινίστηκε στη συνέχεια οι επαγγελματικές ομάδες των τεσσάρων μεγάλων βορειοαμερικανικών πρωταθλημάτων, δηλαδή του ΝΒΑ, το NHL, του MLB και του MLS, εξαιρούνται.

Τόσο οι Τορόντο Ράπτορς όσο και η ομάδα χόκεϊ επί πάγου Μέιπλ Λιφς, η ομάδα μπέιζμπολ Μπλου Τζέις και η ποδοσφαιρική ομάδα Τορόντο FC δεν θα έχουν συνεπώς πρόβλημα να δώσουν αγώνες για τα πρωταθλήματά τους, εφόσον αυτά καταστεί δυνατό να επαναρχίσουν πριν από τις 30 Ιουνίου. Φυσικά, σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες, αφού θα πρέπει να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Η εξάπλωση του κορονοϊού είναι ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν τα 940.000, ενώ περισσότερα από 47.500 είναι μέχρι στιγμής τα θύματα παγκοσμίως. Στον Καναδά έχουν καταγραφεί έως τώρα 9.700 κρούσματα, με τα 2.400 εντός της επαρχίας του Οντάριο, ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν τους 130.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ