22.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Οι πρωτιές ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Champions League (pics)

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ χαμογέλασαν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, όχι όμως και ο Προμηθέας Πατρών που υπέστη την πρώτη ήττα του στη διοργάνωση.

Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν από την Τσεχία, επικρατώντας με άνεση της Οπάβα, η «Ένωση» επιβλήθηκε της Φουενλαμπράδα στο ΟΑΚΑ, ενώ το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά λύγισε στο «Rhenus Hall», από τη Στρασμπούρ. Η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία από τις αναμετρήσεις του διημέρου 6-7 Νοεμβρίου, τα οποία μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω…

Μούρθια και η Τενερίφη έχουν κάνει το «πέντε στα πέντε» και είναι οι πρώτες ισπανικές ομάδες που έχουν καταφέρει να παραμείνουν αήττητες στην ιστορία του BCL μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής. Εξάλλου, μόλις τρεις ομάδες έχουν να επιδείξουν στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις τέτοιο ξεκίνημα.
-Οι 32π. με τους οποίους κέρδισε η Τενερίφη τη Χάποελ Χολόν (84-52) αποτελούν τη μεγαλύτερη διαφορά φέτος στη διοργάνωση.

Λούντβιγκσμπουργκ έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Basketball Champions League που ξεκίνησε με 0-5 τη σεζόν. Χωρίς νίκη στους πέντε πρώτους αγώνες της είχε μείνει και η Κάπο Ντ’ Ορλάντο πέρυσι.
-Οι παίκτες της Χάποελ Ιερουσαλήμ είχαν 61 ριμπάουντ απέναντι στη Νίμπουρκ, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία του BCL.
-Οι αναπληρωματικοί παίκτες της Ολίμπια Λιουμπλιάνα σκόραραν 67π. απέναντι στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα, τους περισσότερους για φέτος.

Αβελίνο σκόραρε για τέταρτη φορά στην ιστορία της περισσότερους από 90π. σε ένα ματς, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλη ομάδα στη διοργάνωση. Παράλληλα, στην αναμέτρησή της με την Μπάνβιτ, είχε 32 ελεύθερες βολές, επίδοση-ρεκόρ για τη φετινή σεζόν.
Αντβέρπ είχε 31π. από αιφνιδιασμούς, στο παιχνίδι της με την Μπάμπεργκ. Καμία άλλη ομάδα φέτος δεν έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερους.
Λε Μαν επέτρεψε στους παίκτες της Νίζνι Νόνγκοροντ να πάρουν μόλις τρία επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά φέτος.

ΠΑΟΚ και η Ναντέρ ευστόχησαν στα περισσότερα τρίποντα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (16), με τους Θεσσαλονικείς να έχουν το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας (53%, έβαλαν κόντρα στην Οπάβα 16/30), ενώ η ΑΕΚ είχε τους περισσότερους πόντους από λάθη αντιπάλου, συνολικά 32, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στον πίνακα που ακολουθεί με τις κορυφαίες επιδόσεις του διημέρου 6-7 Νοεμβρίου…

Τζέιμς Φελντέιν είχε απέναντι στη Νίμπουρκ 35π. και βαθμολογήθηκε με 39 στην αξιολόγηση, επιδόσεις που αποτελούν τις κορυφαίες της φετινής σεζόν. Επίσης, ευστόχησε σε εννέα τρίποντα, τα περισσότερα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής στο Basketball Champions League.
Καμίλ Λατζίνσκι είχε τουλάχιστον δέκα ασίστ στα τρία τελευταία παιχνίδια του στο BCL, κάτι που στο παρελθόν πέτυχε μόνο ο Μάρκες Όσκαρ Γκριν (με την Αβελίνο, το 2016).
Σαρλόν Κλουφ ισοφάρισε το ρεκόρ της σεζόν αναφορικά με τα περισσότερα κλεψίματα: είχε εφτά απέναντι στην Άνβιλ.

Γιάννης Αθηναίου έγινε ο πρώτος παίκτης που ήρθε από τον πάγκο και, αγωνιζόμενος για περισσότερα από 25’, σκόραρε τουλάχιστον 15π. και μοίρασε τουλάχιστον πέντε ασίστ. Συγκεκριμένα, είχε απέναντι στην Οπάβα 17π. με 1/3 δίποντα και 5/7 τρίποντα και πέντε ασίστ σε 24.25’.
Ισμαέλ Μπάκο έγινε ο πρώτος αναπληρωματικός παίκτης φέτος που είχε τουλάχιστον 25π. και τουλάχιστον πέντε ριμπάουντ. Στην ήττα της Αντβέρπ από την Μπάμπεργκ, εντός έδρας, έμεινε στο παρκέ για 29.96’ με απολογισμό 25π. με 12/15 σουτ εντός παιδιάς και έξι ριμπάουντ.
Μπαμπακάρ Τουρέ έγινε ο πρώτος παίκτης που τελείωσε φέτος δεύτερο ματς με τουλάχιστον 21π. και δέκα ριμπάουντ. Η Φρίμπουργκ Ολιμπίκ έχασε από τη Ναντέρ, επί γαλλικού εδάφους, με τον ίδιο να έχει 21π. και έντεκα ριμπάουντ.

Σεμπάστιαν Σάιζ έκανε, στη νίκη της Τενερίφης επί της Χάποελ Χολόν, το γρηγορότερο φετινό double double. Χρειάστηκε μόλις 16.45’ για να σημειώσει 10π. και δέκα ριμπάουντ.
Τόμας Ντελινινκάιτις, της Νεπτούνας Κλαϊπέντα, «τρέχει» το μεγαλύτερο ρεκόρ εύστοχων βολών στο Basketball Champions League, καθώς έφθασε αισίως στις 25/25.
Βινς Χάντερ είχε τις περισσότερες προσπάθειες δύο πόντων (16) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Στον πίνακα, που ακολουθεί, δείτε όλους όσοι ξεχώρισαν αυτήν την εβδομάδα στο BCL

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ