19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι προτάσεις του Αγγελόπουλου για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα

Με τις εκλογές της ΕΟΚ να μετατίθενται για το 2021, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος ξεκινάει να προβάλει μια σειρά από προτάσεις.

Έτσι, ξεκίνησε καταθέτοντας την πρόταση του για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά :

«Οι εκλογές μπορεί να μετατέθηκαν για το νέο έτος, όμως αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα που πρέπει να γίνουν με στόχο να δούμε το άθλημα που όλοι αγαπάμε να βρίσκει πάλι το δρόμο του. Ενόψει αυτών των κρίσιμων εκλογών της ΕΟΚ, θεωρώ χρέος μου να μοιραστώ μαζί σας τις θέσεις μου αλλά και τους πυλώνες πάνω στους οποίους θεωρώ ότι θα πρέπει να δουλέψει η νέα διοίκηση.
Πρόταση #1
Αναβάθμιση των Αναπτυξιακών Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων
Η τελική φάση των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων είναι γιορτή και μόνο ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι γιορτή για τους παίκτες που ετοιμάζονται να ζήσουν μία μεγάλη αθλητική στιγμή, για τους προπονητές που βλέπουν τους κόπους τους να αναγνωρίζονται, για τα σωματεία που διαφημίζονται σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και για τους θεατές που έχουν την ευκαιρία να δουν το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ. Με τις μεγάλες ομάδες λόγω μπάτζετ και ρόστερ συχνά να «δένουν» τις θέσεις θεωρώ ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων χωρίς όμως να αυξηθούν και οι αγωνιστικές. Η πρόταση μου -με στόχο να συμμετάσχουν σε αυτή την ετήσια γιορτή όσο περισσότερα σωματεία γίνεται- είναι η αύξηση των ομάδων από 6 σε 8. Τα εισιτήρια για την τελική φάση θα συνεχίσουν να τα παίρνουν οι 6 ομάδες όπως ισχύει μέχρι σήμερα, όμως σε αυτούς θα προστίθενται και οι 2 καλύτερες ομάδες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στα πρωταθλήματα με τα περισσότερα σωματεία (ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ, ΕΚΑΣΘ).
Οι 8 ομάδες της τελικής φάσης, θα δημιουργούν δύο ομίλους των τεσσάρων με τους δύο πρώτους του κάθε ομίλου να προκρίνονται στην επόμενη φάση και να παίζουν χιαστί παιχνίδια. Στη συνέχεια οι νικητές θα παίζουν στον Τελικό και οι ηττημένοι στον μικρό Τελικό«.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ