20.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Οι πιο… τρελές Haka των Tall Blacks! (vids)

Ένα από τα ξεχωριστά σημεία του αγώνα της Εθνικής μας με την Νέα Ζηλανδία, είναι... η Haka που θα κάνουν οι αντίπαλοί μας, έχοντας κάνει ουκ ολίγους χορούς στο παρελθόν, που έκαναν αίσθηση.

Όταν κάποιος σκέφτεται Νέα Ζηλανδία, σκέφτεται και την Haka. Ο πολεμικός χωρός της χώρας από την Ωκεανία είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του πολιτισμού της, που ξεχωρίζει σε κάθε της παιχνίδι και σε οποιοδήποτε άθλημα. Κι αν οι All Blacks του ράγκμπι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του παγκοσμίου αθλητισμού, τότε και οι Tall Blacks του μπάσκετ... κάτι αξίζουν.

Στην Ελλάδα τους θυμόμαστε για πρώτη φορά πιο πρόσφατα στο προολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας το 2008. Τότε, το κοινό είχε... ανάμικτα συναισθήματα, αφού στη διάρκεια της Haka αποδοκίμασε κακώς τους Νεοζηλανδούς, αλλά στο τέλος... τους αποθέωσε, θυμίζοντας όμορφες εποχές, έστω παροδικές, του ελληνικού αθλητισμού. Την πιο εχθρική ατμόσφαιρα, πάντως, την έχουν βρει στο Λίβανο, όπου η... γιούχα σχεδόν σκέπαζε τις κραυγές τους, σε ένα σημαντικό τους αγώνα για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ. Η Νέα Ζηλανδία, πάντως, και την Haka τους έκαναν και... το σπίτι των αντιπάλων έκλεισαν με το σουτ του Τομ Αμπερκρόμπι.

Η Haka που μένει στην ιστορία, πάντως, είναι με τις ΗΠΑ το 2014. Δεν είναι μόνο, ότι οι Νεοζηλανδοί εκεί... τα δίνουν όλα, αλλά κυρίως οι αντιδράσεις των στελεχών της Team USA μπροστά στο θέαμα που βλέπουν, που είναι επικές. Και με την Αυστραλία, πάντως, έχουν κάνει απίστευτους χορούς του πολέμου. Στους δύο τελικούς για το Κύπελλο Ωκεανίας, οι «Boomers» επικράτησαν άνετα και πήραν το τρόπαιο, αλλά οι Νεοζηλανδοί έδωσαν άλλο χρώμα με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ