19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι πιο περίεργες ελεύθερες βολές στην ιστορία! (vid)

Τον λένε Ζίγκα Χάμπατ, είναι ένας φόργουορντ, γεννημένος το 1997 από τη Σλοβενία, αγωνίζεται στην ομάδα της Σεντιούρ στην πατρίδα του και σουτάρει ελεύθερες βολές με τον πιο περίεργο τρόπο που έχουμε δει ποτε!

Οι περισσότεροι παίκτες σουτάρουν τις βολές πάνω κάτω με τον τρόπο και τη μηχανική που σουτάρουν ένα ελεύθερο σουτ, όμως αυτό δεν ισχύει πάντα. Κάποιοι, όπως ο Τσινάνου Ονουάκου αλλά και ο θρύλος του NBA Ρικ Μπάρι, προτιμούν την πατροπαράδοτη "κουτάλα". Ο Τσακ Χέιζ, για χρόνια βετεράνος των Χιούστον Ρόκετς, αρεσκόταν να βαράει τη βολή του διακόπτωντας την κίνησή του στη μέση, όπως έκανε και ο Μαρκέλ Φουλτζ για ένα διάστημα, όταν ήταν τραυματίας στον ώμο. Όμως όλα αυτά δεν συγκρίνονται με το βίντεο που βγήκε από το πρωτάθλημα Σλοβενίας και δείχνει τον 24χρονο φοργουορντ της Σεντιούρ, Ζίγκα Χάμπατ, να σουτάρει από τη γραμμή της φιλανθρωπίας!

Ο Χάμπατ όχι απλώς δεν σουτάρει βολές όπως το σουτ του, αλλά μοιάζει να είναι... δαιμονισμένος, καθώς στο σήκωμα της μπάλας πάνω από το κεφάλι του, στρίβει το πάνω μέρος του κορμού του, φέρνει την μπάλα στο πλάι και την αφήνει προς το καλάθι! Πάντως, το πιο περίεργο δεν είναι ο τρόπος που σουτάρει τις βολές, αλλά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στατιστικά του, τη φετινή σεζόν σουτάρει με 80%!

Δείτε τη μηχανική των βολών του Ζίγκα Χάμπατ στο βίντεο που ακολουθεί:

https://twitter.com/chemadelucas/status/1396752364636344343

Μπορείτε να τον συγκρίνετε με τις χειρότερες βολές που έχει δει το NBA και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

https://www.youtube.com/watch?v=SMzIGECoaVQ&feature=emb_title



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ