20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι πιο καλοί οι… μαθητές του Προμηθέα Πατρών (pics)

Στα… θρανία έκατσαν ξανά οι παίκτες του Προμηθέα Πατρών, με αφορμή τον εορτασμό της4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά βρέθηκαν σε σχολεία της αχαϊκής πρωτεύουσας, της Κάτω Αχαΐας και της Ναυπάκτου και μίλησαν στα παιδιά για την αξία του αθλητισμού, αλλά και το μπάσκετ, έπαιξαν μαζί τους, υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα κι έβγαλαν και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η ανακοίνωση: «Σχολεία της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι αθλητές του Προμηθέα στο πλαίσιο των εορτασμών της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας έχει καθιερώσει μια ημέρα του Οκτωβρίου ν’ αφιερώνεται στο σχολικό αθλητισμό, θέτοντας ως στόχο η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες.

Η ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ανάπτυξης δράσεων που προβάλλουν το κοινωνικό πρόσωπο του Αθλητισμού και του Συλλόγου, δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει ενεργά σε μια τέτοια σημαντική ημέρα. Ως εκ τούτου, αθλητές της ομάδας επισκέφτηκαν σχολεία της Πάτρας, της Κάτω Αχαΐας και της Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα, οι Μο Φαγέ και Πέτρος Γερομιχαλός και ο υπεύθυνος του προγράμματος «ΝΟΥΣ» Θανάσης Σουφλιάς επισκέφτηκαν τη Ναύπακτο και τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου», και τους συναθλητές τους (αλλά και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων) Παναγιώτη Γκάτζιο και Χρυσόστομο Σανδραμάνη. Οι αθλητές του Προμηθέα μίλησαν στα παιδιά για τον τρόπο εκγύμνασής τους, τη διατροφή τους, καθώς και για τις θυσίες που έκαναν οι ίδιοι, όταν ήταν μαθητές και κατάφεραν να συνδυάσουν το σχολείο και το μπάσκετ, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν με τους μαθητές και να μοιράσουν αυτόγραφα.

Επίσης, οι Ολεξάντρ Λίποβι, Σταύρος Τουτζιαράκης και Χρήστος Σαλούστρος επισκέφτηκαν το 2o Δημοτικό Κάτω Αχαΐας, όπου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές, συζήτησαν για τη σημασία της άθλησης και βέβαια έπαιξαν με τα παιδιά, βιώνοντας και στην πράξη την ομορφιά του αθλητισμού. Τέλος, οι Τρέβορ Ρέλεφορντ, Ανδρέας Σκούφης, Δημήτρης Γράβας και ο γυμναστής Κώστας Λαψάνης επισκέφτηκαν το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, ενώ οι Σον Έβανς, Γιάννης Δημάκος και Νίκος Γκίκας πήγαν στα συστεγαζόμενα 16ο και 48ο Δημοτικά Σχολεία. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα παιδιά και να μιλήσουν για την συνδρομή της άθλησης σε μια υγιή και ισορροπημένη ζωή. Η ομάδα του Προμηθέα Πάτρας είναι πάντα κοντά στα σχολεία, προβάλλοντας σε κάθε ευκαιρία την σημασία και την αξία του αθλητισμού, σημειώνοντας, παράλληλα, την αξία της σκληρής δουλειάς και της επίπονης προσπάθειας, αλλά και τονίζοντας το ιδανικό της ευγενούς άμιλλας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ