16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι «πειρατές» της Γ’ Εθνικής για τη νέα αγωνιστική σεζόν

Η αναδιάρθρωση στις Eθνικές κατηγορίες έφερε και την «κατάργηση» του ομίλου των νησιών. Ο πιο ανταγωνιστικός και ανατρεπτικός όμιλος δεν υπάρχει πια καθώς οι εκπρόσωποι των νησιωτικών περιοχών την σεζόν 2020-2021 έχουν μοιραστεί.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που θα βρεθούν φέτος στην Γ' Εθνική και θα οργώσουν το Aιγαίο πέλαγος προκειμένου να φέρουν εις πέρας το πρωτάθλημα; Το basketa.gr σας παρουσιάζει τους «πειρατές» της φετινής περιόδου. Αξίζει να αναφερθεί ότι τρεις από αυτούς (Άρης Θήβας από την Εύβοια, Ηράκλειο από την Κρήτη και Φαίακας από την Κέρκυρα) αποφάσισαν να μην δηλώσουν συμμετοχή για λόγους οικονομικούς.

Οι ομάδες είναι:

ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ (Κως)

Η ΑΕ Δικαίου στέφτηκε πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στην κατηγορία των Ανδρών και έτσι πήρε την «πρόκριση» στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα από την Κω θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ' Εθνική και έχει δείξει μεγάλο ζήλο προκειμένου να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο στον 3ο όμιλο της κατηγορίας. Μάλιστα, η Κωακή ομάδα έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ της με γηγενείς παίκτες, ενώ ακόμα περιμένει την απόφαση (έπειτα από την πρόταση που του έχει γίνει) του Κώστα Χαρίση προκειμένου να δηλώσει «έτοιμη» για τη νέα πρόκληση. Προπονητής στην ΑΕΔ παρέμεινε ο Δημήτρης Τζομάκας, ο οποίος ήταν και αυτός που οδήγησε την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες.

ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Εύβοιας)

Τελευταία που είπε το «ναι» στην Γ' Εθνική (μέχρι στιγμής) είναι η ΑΕΕΠ Χαλκίδας. H ομάδα από τη Εύβοια αντικατέστησε τον Άρη Θήβας στον 2ο όμιλο της κατηγορίας και έχει ξεκινήσει ήδη το σχεδιασμό για την κατηγορία. Μάλιστα αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, με πρώτη αυτή του Παναγιώτη Μιχαήλ, ο οποίος και αναμένεται να οδηγήσει την ομάδα στην επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες έπειτα από δύο χρόνια.

ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ (Σάμος)

Η Αθλητική Ένωση Καρλοβασίου είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Σάμο στις Εθνικές κατηγορίες. Η ΑΕΚ κατέχει επτά πρωταθλήματα Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου (1986, 2002, 2003, 2005, 2014, 2018, 2020) στο τμήμα μπάσκετ Ανδρών. Όσον αφορά την σεζόν 2020-2021 θα βρεθεί στον 3ο όμιλο.

ΑΠΣ ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Μυτιλήνη)

Έπειτα από αρκετές προσπάθειες (στα μπαράζ ανόδου), ο Παπάδος Γέρας επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες. Η τελευταία της παρουσία στην Γ' Εθνική έληξε κάπως άδοξα, καθώς για λόγους οικονομικούς το σύνολο αποσύρθηκε από τις εθνικές κατηγορίες το 2014 και έκτοτε παλεύει στα τοπικά της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου έχοντας  αναδειχθεί 6 συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια. Η Γέρα θα βρεθεί στον 2ο όμιλο της κατηγορίας και στην τεχνική ηγεσία θα έχει τον Γιώργο Καραμβάλη.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Μύκονος)

Το νησί των ανέμων θα εκπροσωπήσει ο ΑΟ Μυκόνου στην Γ' Εθνική. Η Κυκλαδίτικη ομάδα που για πρώτη φορά κατέκτησε το «εισιτήριο» προς τις Εθνικές κατηγορίες έχει ταράξει τα «νερά» με τον σχηματισμό του ρόστερ της. Οι Άγγελος Τσάμης, Πάρης Μάρτζος, Χρήστος Καλτσουνάς, Δημήτρης Στνάκοβιτς και Κώστας Εζόμο είναι οι ως τώρα προσθήκες, που του δίνουν τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο στον 3ο όμιλο νότου, ενώ καπετάνιος παραμένει ο Θανάσης Δελαπάσχος. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παρουσία του Γιώργου Τσιάρα.

ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΧΙΟΥ (Χίος)

Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν ο ΒΑΟΛ θα εκπροσωπήσει την Χίο στις εθνικές κατηγορίες. Οι «κυανόλευκοι» παρέμειναν στον 2ο όμιλο και θα παλέψει με ομάδες όπως ο Ίκαρος Καλλιθέας, Μίλωνας, Πικέρμι και Δάφνη. Ο «παλιός» του Βόρειου Αιγαίου θα συνεχίσει να έχει στο τιμόνι του τον Παντελή Βουλίκα, ο οποίος ετοιμάζει την ομάδα του πυρετωδώς για τη νέα αγωνιστική σεζόν, ενώ από το περσινό ρόστερ παρέμειναν 10 παίκτες με τον Δημήτρη Μαλούκο να αποτελεί την μεγάλη μεταγραφή.

Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Ρόδος)

Ο Διαγόρας Ρόδου κυνήγησε την άνοδο του στην Γ' Εθνική και πέτυχε να είναι η μία από αυτές  στον 1ο ομίλο της κατηγορίας. Η ομάδα από την Ρόδο είναι η δεύτερη που πήρε το «εισιτήριο» προς τα εθνικά πρωταθλήματα, μιας και η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου είχε επιλέξει με βάση το συντελεστή επιτυχιών την ΑΕ Δικαίου. Παρόλα αυτά και ο «γηραιός» πάλεψε και κατάφερε να κερδίσει την θέση του στα εθνικά πρωταθλήματα και μάλιστα να συμπεριληφθεί σε διαφορετικό όμιλο από την πρώην αντίπαλο του στην επιστροφή του στην κατηγορία έπειτα από την σεζόν 2009-2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα από την Ρόδο έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις κινήσεις της για «ταξίδι» στην Γ Εθνικής, με προπονητή τον Κυριάκο Μάγο, ενώ απέκτησε τον Αντώνη Σκλήβα.

ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  (Κρήτη-Ηράκλειο)

Ο Εργοτέλης επιστρέφει στην Γ'’ Εθνική έπειτα από ένα «διάλειμμα» ανασυγκρότησης. Η ομάδα της Κρήτης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ και έτσι επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες έπειτα το 2017, που είχε δηλώσει αδυναμία λόγω οικονομικών να συνεχίσει στα εθνικά πρωταθλήματα. Τεχνικός το 2020-2021 θα είναι ο Γιάννης Βισκαδουράκης, ο οποίος από τη σεζόν 2017-2018 έχει αναλάβει την ομάδα. Το Κρητικό σύνολο θα αγωνιστεί στον 1ο όμιλο νότου μαζί με τις ομάδες τη Πελοποννήσου και τον Διαγόρα.

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ ΑΣ (Εύβοια)

Το καλύτερο δώρο για την επέτειο των δέκα ετών από την ίδρυση του αποδέχτηκε ο Τελεθριακός Ιστιαίας. Η ομάδα από την Εύβοια ήταν αυτή που πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» από την ΕΣΚΑΣΕ και  ακολούθησε την Αναγέννηση Λαμίας (θα αγωνιστεί στον 4ο όμιλο) στις εθνικές κατηγορίες. Όσον αφορά τα χρέη προπονητή, ο Μάκης Φώτου είναι αυτός που θα οδηγήσει το σύνολο στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και την περίοδο 2010-11, ο ίδιος προπονητής πανηγύρισε μαζί με τον Τελεθριακό την παρθενική άνοδο του σωματίου στην Γ Εθνική. Εκτός από τον Μάκη Κιαπέκο ο οποίος παρέμεινε, αποκτήθηκαν οι Σωκράτης Γκιζόγιαννης, Γιάννης Γκρινιάρης και Αλέξης Πανταζής.

ΦΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (Χίος)

Ο «νέος» Χιώτης  θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στις Εθνικές κατηγορίες. Μαζί με τον ΒΑΟΛ θα εκπροσωπήσουν το 842 km2 έκτασης νησί στην Γ Εθνική και συγκεκριμένα στον 2ο όμιλο νότου. Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, όπως είναι ολογράφως το όνομα του, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τ.Ε Χίου, τεχνικός του συνόλου θα παραμείνει ο Κωνσταντίνος Αμέντας, που οδήγησε τον ΦΟΒ στις Εθνικές κατηγορίες και στόχος των «κυανοκίτρινων» είναι να δείξουν ένα καλό πρόσωπο στον όμιλο «φωτιά» της κατηγορίας.Γ' Εθν



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ