23.4 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα στην Εθνική!

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε την απόφαση: Έδωσε το οκ για τη συμμετοχή των Σέρβων παικτών που έχουν κληθεί από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στην Εθνική Ομάδα.

Η ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα αναφέρει πως «πήραμε την απόφαση μετά από συζήτης με τους παίκτες μας» και προσθέτει: «Παρά το δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας και τους πολλούς αγώνες, είναι τιμή για το σύλλογο να διαθέτει παίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Το να παίζεις στην Εθνική Ομάδα είναι η μεγαλύτερη τιμή και χαρά που ένας παίκτης μπορεί να έχει και να βιώσει».

Στη λίστα το Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκοντι οι Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, Μπράνκο Λάζιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Νίκολα Ραντίτσεβιτς και Νίκολα Γιοβάνοβιτς.

Λίγο νωρίτερα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, προπονητής της Εθνικής Σερβίας σε συνέντευξή του στην FIBA είχε τονίσει πως αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι η στήριξη του κόσμου. Η Σερβία ξεκινάει με δύο εντός έδρας αγώνες με την Αυστρία και την Γεωργία. Και οι δύο θα γίνουν στο Αλεκσάνταρ Νίκολιτς Χολ (πρώην Χάλα Πιονίρ). Η παρουσία των παικτών του Ερυθρού Αστέρα θα είναι ένα συν γι’ αυτόν, αφού αρκετοί... πρωτοκλασάτοι παίκτες βρίσκονται στο ΝΒΑ όπως ο Νϊκολα Γιόκιτς, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

«Υπάρχει πολύ ταλέντο στη Σερβία και ίσως είναι μια ευκαιρία γι’ αυτούς, που πιθανότατα θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της ομάδας στο μέλλον. Αυτό που χρειάζεται είναι να χτίσουμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια, να πάρουμε την πίεση από τους ώμους τους, αντί να τους ασκήσουμε περισσότερη. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να παίξουν σε αυτούς τους προκριματικούς αγώνες».

Ένας από τους έμπειρους –πια- παίκτες του είναι ο Μίλαν Μάτσβαν, με τον οποίο συνυπάρχει στην Μπάγερν Μονάχου. «Δεν πρέπει να πάρουμε αψήφιστα ομάδες όπως η Αυστρία ή η Γεωργία και ελπίζω να παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να ξεκινήσουμε με δύο εντός έδρας νίκες», τόνισε ο Μάτσβαν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ