22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι παίκτες της Ρεάλ δέχτηκαν «ψαλίδι» 20% στους μισθούς!

Τελικά και οι καλύτερες μπασκετικές οικογένειες επηρεάζονται από την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία με την διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης να προχωράει στην μείωση 20% στα συμβόλαια των παικτών της ενώ σε περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα στο ισπανικό ποδόσφαιρο τότε θα μειωθεί στο 10%.

Η μπασκετική Ρεάλ έχει κοινό ταμείο με την ποδοσφαιρική ομάδα και η προσωρινή διακοπή στη La Liga έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα έσοδα του συλλόγου και κάπως πρέπει να καλύψουν αυτή την τεράστια οικονομική «τρύπα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "AS" η διοίκηση των μερένχες συναντήθηκαν με τους δύο αρχηγούς της ομάδας, δηλαδή τον Φελίπε Ρέγες και τον Σέρχιο Γιουλ, ώστε να συζητήσουν και να τους προτείνουν την μείωση της τάξεως του 20% στα συμβόλαιά τους κάτι που έγινε αποδεκτό.

Με αυτό τον τρόπο πρόκειται να εξοικονομηθούν 6.5 εκατομ. ευρώ ενώ το salary της ομάδας τη φετινή σεζόν ανέρχεται στο ποσό των 32 εκατομ. ευρώ.

Η αναβολή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και η απραξία της ποδοσφαιρικής ομάδας οδήγησαν σε αυτή την πρόταση, καθώς τα έσοδα από τους χορηγούς, εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα που χάνονται είναι αρκετά. Όμως σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το 20% μπορεί να γίνει μόλις 10% εάν η La Liga ανεβάσει ξανά τα ρολά και συνεχιστεί η δράση ακόμη και χωρίς οπαδούς στις κερκίδες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ